Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen in Zwolle weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin Van der Meij 13 oktober 2020

Geen goed nieuws: nog steeds stijgt het aantal positief geteste Nederlanders, blijkt uit de weekupdate van het RIVM. Ook het aantal besmettingen in Zwolle stijgt hard. In twee weken tijd is het aantal besmettingen verdubbeld. 

Elke week geeft het RIVM een update over het coronavirus in ons land. De cijfers in dit artikel gaan over de periode van 7 tot en met 13 oktober.

Situatie in Zwolle

In Zwolle telden we vorige week (6 oktober) 682 mensen die positief waren getest, dat aantal is vandaag (13 oktober) opgelopen tot 843.

In de afgelopen week zijn er 161 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwolle. Vorige week steeg het aantal besmettingen met 90 nieuwe gevallen. Die week daarvoor kwamen er 80 nieuwe gevallen bij. In twee weken tijd is het aantal besmettingen dus verdubbeld.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona. Dat getal blijft staan op 53. Het aantal overleden Zwollenaren is niet opgelopen en staat nog steeds op 49.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Zwolle vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Zwolle zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Zwollenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Zwollenaren die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Het landelijke aantal positieve testen blijft stijgen. In totaal zijn 43.903 Nederlanders afgelopen week positief getest op het coronavirus. Een week eerder waren dit er nog 27.485. In een week tijd zijn 192 mensen opgenomen op de intensive care. 150 mensen zijn deze week aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven dinsdagavond 13 oktober opnieuw een persconferentie over corona en kondigen naar verwachting extra maatregelen aan. Wat de gevolgen voor Zwolle zijn lees je natuurlijk op indebuurt.

Lees ook:

Coronasneltest in Zwolle, hier kan het en zo snel krijg je uitslag

Nu de wachttijden bij de GGD oplopen, maken steeds meer werkgevers gebruik van coronasneltesten. Wer...
halfstok

Nationale herdenkingsdag: zo staat Zwolle stil bij de coronaslachtoffers

De regering heeft dinsdag 6 oktober 2020 uitgeroepen tot een landelijk moment waarbij we stil staan ...

Ouderenuurtje in Zwolse supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten zijn bedoel...

adv.