Ze zijn er heus: 5 x niet-hipsterplekken in Zwolle

Door Hilke Vos 14 juni 2018

Hipsterplekken alleen in onze hoofdstad? Echt niet, Zwolle heeft inmiddels ook een bonte verzameling barbershops, concept stores en barretjes met soja-latte. Dat is leuk want hipsters zorgen dat de stad in beweging is, het is echt iets van nu. Maar soms wil je gewoon even ‘gewoon’ doen. Daarom zet indebuurt vijf leuke niet-hipsterplekken voor je op een rij, take a pick!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Een pilsje bij ’t Kroegje

kroegje-zwolle
Sylvia, de uitbaatster van ’t Kroegje. Foto | indebuurt Zwolle

Als je Café ’t Kroegje – het oudste kroegje in de Zwolse binnenstad – binnenstapt dan waan je je weer even in 1903. Het interieur is nooit echt vernieuwd en de authentieke sfeer is gehandhaafd, zegt uitbaatster Sylvia van Raay. Ook voor een dorstlessend pilsje of een schaal bitterballen ben je hier aan het juiste adres.

kroegje-zwolle

‘De kracht van ’t Kroegje is dat alles nog steeds hetzelfde is, zelfs de potkachel!’

Het café voortzetten zoals het was. Dat was de eerste gedachte van Sylvia van Raay, de uitba...
Hilke Vos - Geplaatst op 19 januari 2018

Ouderwets kipsaté bij Eetcafé De Kleine

eetcafedekleine
Foto: Facebook eetcafé De Kleine

Eetcafé De Kleine is sinds 1935 ook een begrip In Zwolle. Het is zo’n typische Hollandse kroeg (zonder poespas) waar je op vrijdagmiddag eerst gaat borrelen en daarna lekker nog even een hapje blijft eten. Dat kan ook, want de prijzen zijn hier vriendelijk en het eten is gewoon lekker. Vooral de kipsaté doet het goed na een paar biertjes.

Lekker visje

kibbelingvisgildehansvisscher
Foto: Facebook Visgilde Hans Visscher

Bij Visgilde Hans Visscher aan de Melkmarkt bestel je de lekkerste kibbeling, volgens de stemmers van de Kibbeling Cup 2017. Hier stil je je honger met lekkerbekjes, gerookte makreel, broodjes paling, zalmslaatjes en natuurlijk de Hollands Nieuwe. Niks hip, maar gewoon heel lekker (en vaak ook gezond).

Na het stappen

eetcafehawaiizwolle
Foto: Facebook Eetcafé Hawaii

Waar zouden wij zijn zonder Eetcafé Hawaii? Al jaaaaren eten Zwollenaren hier shoarma, goed gevulde Lahmacuns en frietjes speciaal. Hele generaties probeerden hier na het stappen hun kater voor te zijn en een vette hap naar binnen te werken. En nog steeds zit de zaak altijd vol. Hawaii is niet hip, maar zeker wel happening.

Koffie drinken

dekselszwolle
Foto: Facebook Stichting Kringloop Zwolle

Hipsters gaan graag naar koffietentjes waar je uit tachtig verschillende koffiebonen kiest, waar een kat rondloopt en je gratis boeken mee kunt nemen. Dat kun je allemaal niet bij Restaurant Deksels, maar je kunt er wel op schattenjacht bij de kringloop en een lekkere bak koffie drinken én lunchen. Zo.

What else

Nog meer niet-hipsterplekken in Zwolle ontdekt? Trek aan onze mouw of laat hieronder een reactie achter.

koffie-bonen

Dit zijn volgens jullie de beste koffiezaken buiten het Zwolse centrum

Gisteren
Pye van der Linde - Geplaatst op 13 maart 2018
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶