Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weerspiegelen 2.0: op deze spiegels in Zwolle vind je nu ook een gedicht

Door Marielle Huisjes 29 oktober 2020

Omdat het coronavirus opnieuw door ons land golft, start #weerspiegelen Zwolle met een nieuwe serie weerspiegelingen. Eerst waren de gedichten alleen te vinden in cafés. Ook de spiegels van hotels, scholen, musea en wijkcentra worden nu het podium voor dichters en performers.

Handen wassen tot je uitgelezen bent, dat is het idee achter het project #weerspiegelen. Cultuurliefhebbers Ivar van Veen en Arnold Fransen wilden professionele en amateurkunstenaars een podium geven. De teksten moeten binnen twintig seconden te lezen zijn. Want die tijd is nodig om je handen echt goed te wassen en zo de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Tikkie voor cultuur

Via de #weerspiegelen spiegelstickers gaat vanaf oktober ook het nieuwe project Applaus / Tikkie voor cultuur van start. Naast de stickers van #weerspiegelen komt er namelijk een extra sticker. Deze stickers zijn voorzien van een scancode, waarmee je een tikkie voor cultuur kunt betalen. Alle kleine financiële tikkies zullen opgeteld giften van formaat zijn. Het Tikkie voor cultuur, begeleid door de Stadkamer en Groeten uit Zwolle, vloeit daarom terug als financiële injectie naar nieuwe kunstprojecten van Zwolse cultuurmakers.

Groot succes

Sinds de start in het voorjaar is het project #weerspiegelen een groot succes. Bij 60 horecaondernemers werden stickers op spiegels geplakt en 75 dichters vonden weer een podium. Het project werd overgenomen in Ommen, Hoogeveen en Meppel. #weerspiegelen Zwolle gaat nu een tweede fase in, omdat de aandacht voor handen wassen tijdens deze tweede coronagolf niet mag verslappen.

Lees ook:

Mag dat: kippen houden in een Zwolse woonwijk

Zijn hennen, hanen en kuikens wel of niet geschikt als huisdieren? De meningen hierover zijn verdeel...

Medewerkers Isala Zwolle dansen Jerusalema Challenge

Een swingende gospel uit Zuid-Afrika is inmiddels het troostlied van zorgmedewerkers wereldwijd. Ied...
Ilse Warringa

5 x deze BN’ers gingen naar het Meander College in Zwolle

In de Zwolse wijk de Aa-landen vind je het Meander College (voor intimi: daar waar je je net gekocht...

adv.