Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We hebben veel, maar niet alles! 8 x dit missen we nog in Zwolle

Door Hilke Vos 9 juli 2019

Met een website die zo’n beetje een voortdurend geüpdate-e ode aan onze stad is, is het duidelijk dat we bij indebuurt onze liefde voor Zwolle niet onder stoelen of banken steken. Maar ook onze Hanzestad is niet perfect, vinden we. Wat ons betreft zouden deze zaken/attracties/vervoersopties onze stad nóg mooier maken. Weet je zelf nog iets? Laat van je horen.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Achtbaantje pakken in Zwolle

In de randstad denken ze (vaak) van niet, maar Zwolle ligt nog best centraal. Binnen negentig minuten kun je in de Efteling staan en binnen dertig minuten bij je in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Maar dat is tóch niet hetzelfde als een attractiepark in eigen stad. Stel je voor dat je tijdens een verloren uurtje gewoon een paar achtbanen kunt pakken? Lijkt ons te gek!

Foodhall in het centrum

Den Haag, Rotterdam, Amsterdam: ze hebben stuk voor stuk een grote foodhall in het centrum (of dicht daarbij). Het idee van zo’n foodhall is simpel:  je kunt het nog het beste vergelijken met een blijvend foodfestival, waarbij je bij verschillende stands allerlei lekkers eet. Die festivals hebben we genoeg in Zwolle, maar we zouden best een permanente foodhall willen, zodat je áltijd een snelle lunch kunt of verse kruiden of een smeuïge smoothie kunt scoren.

Hoge prioriteit: een rooftopbar

Nog iets wat andere grote steden (Rotterdam, Amsterdam Den Haag) wel hebben, maar wat in Zwolle niet van de grond lijkt te komen (ha-ha): rooftopbars. Een goed, groot terras op het dak van een hoog gebouw, waar vind je dat nou in onze stad? Goed, de Koperen Hoogte is tof, maar verder dan dat komen we niet.

Waterpark 038, kom maar door

Zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur boven de 20 graden uitstijgt, springen we op de fiets richting de Wijthmenerplas voor een frisse duik. Maar hoe geweldig zou het zijn als je een zomerse middag ook in een heus aquapark kunt doorbrengen? Op een grote band van de wildwaterbaan, roetsjend van glijbanen of in een episch golfslagbad? Zwollenaren schijnen het te willen, zo blijkt uit een onderzoek van De Stentor van twee jaar geleden.

Romantiek in het reuzenrad

Foto: ANP

Wat Rotterdam en Londen met elkaar gemeen hebben? Beide steden hebben een gigantisch reuzenrad! Wat ons betreft zou een ritje in zo’n rad een geweldig date-idee zijn, want hoe romantisch is het om uit te kijken over onze stad, terwijl je in zo’n bakje bungelt? Je hoort het: zo’n reuzenrad zou Zwolle helemaal niet misstaan.

Een permanente markt á la Camden

Nu we het toch over Londen hebben… We hoorden onlangs nog van een stadsgenoot dat een permanente, alternatieve markt á la Camden Market mist in Zwolle. Prima idee!

Dierentuin

View this post on Instagram

Burgers zoo .Chimpansee leider Giambo 💥😍🙉

A post shared by Burgers Zoo (@dierentuin_koning) on

Twee jaar geleden adviseerde een onderzoeksbureau onze gemeente: een dierentuin zou wel iets voor onze stad zijn. In een enquête van De Stentor werd dat beaamd: de meeste Zwollenaren wilden een tropisch zwembad, maar ruim 16 procent was tevens te porren voor een dierentuin. Heel graag, want wij willen DOLGRAAG schrijven over pasgeboren aapjes en olifantjes.

Skysliden maar!

View this post on Instagram

# sliding into the weekend like… #

A post shared by 💃🏻 (@kellichaves) on

Of Zwolle ooit een écht indrukwekkende skyline gaat krijgen? We betwijfelen het. Maar als wolkenkrabbers onze stad dan tóch gaan domineren, dan willen we héél graag een exemplaar met glazen glijbaan, zoals bovenstaande Skyslide in Los Angeles. Kan dat geregeld worden? Ja? Top!

Lees ook:

[VIDEO] Binnenkijken in hotel de Pelsertoren in Zwolle: ‘Overnachten is hier écht een beleving!’

Als een middeleeuwse ridder of schone jonkvrouw overnachten in een eeuwenoud, romantisch torenkamert...
NIKKIE-Zwolle

Deze nieuwe winkels en eettenten openen binnenkort de deuren in Zwolle

Er gebeurt zoveel in Zwolle dat we het af en toe niet bij kunnen houden. Daarom een handig overzicht...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.