‘We delen alles met elkaar’: deze Zwolse broers en zussen staan op Broer- en Zusdag in het zonnetje

De band met je broer(s) of zus(sen) is heel bijzonder. Daarom is nationale Broer- en Zusdag op vrijdag 30 september in het leven geroepen. Na een oproep stroomden de leukste, mooiste en grappigste reacties binnen! We maakten een selectie. Staan jullie ertussen?

‘Ze kent me als geen ander’

“Ontzettend blij ben ik met mijn heerlijke lieve zus”, zegt Charlotte van der Meij. “Ze kent me als geen ander. We zijn ontzettend verschillend, maar kunnen vaak toch ook hetzelfde vinden. We wonen bij elkaar om de hoek, de kinderen zitten bij elkaar in de klas en onze partners mogen elkaar graag. Wie had dat vroeger gedacht, want we waren als water en vuur. Maar nu… mijn lieve zus en ook mijn lieve vriendin.”

Charlotte van der Meij
Charlotte met haar zus. Foto: Charlotte van der Meij.

Double Trouble

“Bijgaand een foto van mij, Sylvie Lapré – Moossdorff, en mijn broer Jef Moossdorff. Samen ook wel Double Trouble genoemd! Wij geven beiden les op de leukste sportschool van Zwolle, namelijk Vital Palace en dragen al jaren een tattoo met ‘broer & zus’! Daarnaast staan wij beiden in het leven met Practice what you preach!”

Sylvie Lapré - Moossdorff
Sylvie Lapré – Moossdorff en Jef Moossdorff. Foto: Sylvie Lapré – Moossdorff.

‘Het gemis is enorm groot’

“Hier een foto van mij, links zus Bianca en mijn broer Klaas”, vertelt Tjitske Pascal. Ze bewaart dierbare herinneringen aan deze foto. “Vorig jaar zijn wij onze zus verloren aan een hersentumor. Het ging allemaal heel snel. Het gemis is enorm groot, het leven is nu anders. Deze foto wil ik laten plaatsen ter ere van haar en mijn broer, die er ook heel veel moeite mee heeft.”

Tjitske Pascal
Tjitske (rechts), Bianca (links) en Klaas. Foto: Tjitske Pascal.

Broer en zus met dezelfde auto

Een bijzonder verhaal: zonder dat broer en zus het van elkaar wisten, bezitten ze dezelfde auto en op één cijfer na ook hetzelfde kenteken. Dat zit zo: Herma van ter Beek kocht drie weken geleden haar Fiat Sedici. “Een mooie blauwe uit 2007”, zegt ze. Nu blijkt dat haar broer dezelfde auto vier jaar eerder ook kocht. “Mijn broer, Freddie van ter Beek, en ik hadden alleen maar met verjaardagen contact. Sinds mijn scheiding van dit jaar woon ik samen met een nieuwe man. Ik heb sinds januari weer meer contact met Freddie en we komen weer buiten verjaardagen bij elkaar. Ik ben erg blij met mijn broer en dat ik weer goed contact met hem heb.”

Nog een leuk detail van de Fiats: Herma ontdekte dat beide auto’s in 2007 bij een garage in Putten op de markt kwamen. “Ik zelf woon sinds januari 2022 in Putten en nu komt na jaren de auto weer in z’n geboorteplaats.”

Herma van ter Beek
Freddie en Herma van ter Beek voor hun identieke auto’s. Alleen de kentekenletters ‘4’ en ‘8’ verschillen. Foto: Herma van ter Beek.

Altijd lol

Op de foto zien we precies de band tussen Sanne en haar broertje en zusjes, geeft Sanne Vermeer aan. “Vier meiden en een jongeman die altijd lol hebben samen. Maar we vinden ook veel steun bij elkaar wanneer dat nodig is. Ik zou voor geen goud zonder ze willen!”

Sanne Vermeer
Sanne met haar broertje en zusjes. Foto: Sanne Vermeer.

‘Onenigheid? Komt altijd weer goed’

“Bij deze wil ik mijn zus Floor graag opgeven”, zegt Marleen Mars. “Ik denk dat wij wel het voorbeeld zijn van echte zussen. We staan dag en nacht voor elkaar klaar. Bijvoorbeeld met adviezen, praktische hulp zoals oppas voor de kinderen, enzovoort.”

Voor Marleen is Floor niet alleen haar zus, maar ook haar beste vriendin. “We delen alles met elkaar. Zelfs onze vriendengroep kent geen geheimen voor elkaar. Het mooie aan zussen zijn, is dat het altijd weer goedkomt, ook al heb je soms een beetje onenigheid. En het leuke is dat we altijd met elkaar verward worden, omdat we exact dezelfde stem hebben en dezelfde manier van praten. Hier hebben we dan ook regelmatig streken mee uitgehaald!”

Marleen Mars
Marleen met haar zus Floor. Foto: Marleen Mars.

Getuige op verjaardag grote zus

Tot slot zijn er nog ouders die graag hun kinderen in het zonnetje zetten. Op de eerste foto zie je de dochters van Gerda Zomer, waarvan de oudste (Liesbeth Cristianne van Goor-Rensen) getuige was op de trouwdag van de jongste dochter (Ilse Elisabeth Trang). “Deze beide dochters zijn met elkaar in liefde verbonden. Beiden een eigen leven, ruim zes jaar leeftijdsverschil, maar altijd betrokken bij elkaar. Mooi stel”, zegt Gerda.

Ook de band tussen broer Levi en zus Noa, op foto twee en drie, is sterk. Dat komt misschien ook wel omdat ze allebei op 10 juni zijn geboren. “Inmiddels zijn het bijna twee pubers”, zegt moeder Else Nanuru. “Ze vieren ieder jaar hun verjaardag samen.”

Over Nationale Broer en Zusdag

Wist je dat Giel Beelen deze dag in 2013 in het leven riep na het overlijden van zijn zus? Sindsdien is dit mooie initiatief ieder jaar op 30 september. Geef elkaar op deze dag een extra grote knuffel, proost op het leven en sta eens stil bij alle mooie dingen die jullie hebben meegemaakt.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Genieten van Zwolle

Ga naar “Oproep: we zoeken de allermooiste kerstboom van Zwolle”

Oproep: we zoeken de allermooiste kerstboom van Zwolle

Ga naar “Gratis en voor niets: deze Zwolse voordelen wil je weten”

Gratis en voor niets: deze Zwolse voordelen wil je weten

Ga naar “Flits! Of toch niet? Waarom deze Zwolse flitspaal in 2009 ingepakt was”

Flits! Of toch niet? Waarom deze Zwolse flitspaal in 2009 ingepakt was

flitspaal sinterklaas

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker Douane”

Administratief medewerker Douane

 • Driessen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Consulent mens en werk”

Consulent mens en werk

 • Driessen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Coördinator Onderhoud! In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor de regie en coördinatie van het planmatig onderhoud.”

Coördinator Onderhoud! In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor de regie en coördinatie van het planmatig onderhoud.

 • Effectus-HR namens Woningstichting Openbaar Belang
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Planner”

Planner

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Zwolle”

Kerstmarkt in Zwolle

 • T/m 23 dec
kerstmarkt Zwollekerstmarkt Zwolle
Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

 • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Kerstmarkt Westenholte”

Kerstmarkt Westenholte

 • 14 december 2022
Zwolse-kerstmarkten-zwolle
Ga naar “Midwinter Spooktocht”

Midwinter Spooktocht

 • Van 17 dec t/m 18 dec
Midwinter spooktochtMidwinter spooktocht
Ga naar “Swolsche lichtjestocht”

Swolsche lichtjestocht

 • 11 december 2022
fietslichtjestocht