Dit zijn volgens jullie de allerbeste Zwolse kappers van vroeger

Door Hilke Vos 9 januari 2019

De kiekjes van vroegere kapperszaken riepen bij jullie veel herinneringen op. Blijkbaar hebben wij heel veel kappers over het hoofd gezien. Daarom hier een tweede lijstje met coiffeurs in Zwolle die nu niet meer bestaan. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kapper Kloekke

kapper-kloeke
Foto | Google Streetview

In het middelste pand op het Diezerplein zat kapper Kloekke. Ervaren mannen in witte jassen knipten daar je haar. Soms zelfs blind met de handen op de rug, vertelt Bert Kleen op zijn blog. Kan jij die rij met zwarte stoelen en spiegels nog herinneren?

Kapsalon L&F

kapper-lf
Foto | Google Streetview

Nog lang niet vergaan, maar kan niet ontbreken in dit lijstje: kapsalon L&F aan de Van Karnebeekstraat 63-65. Wie wel weg gaat is kapper Frans Horsting. Hij legt na 65 jaar knippen zijn schaar neer, stond vorig jaar in de Stentor. 

Kapper De Ridder

kapper-de-ridder
Foto | A.H. Henneke

Terug in de tijd met een plaatje uit 1955. Aan de linkerkant zie je Kapper De Ridder. Hij kwam helemaal uit Zaandam om hier het haar van Zwollenaren te modelleren. Leuk om te weten: op deze plek zit nog steeds een kapper, Alien’s kapsalon!

Kapsalon Bert Kalf

kapper-bert-kalf
Foto | Historisch Centrum Overijssel

In dit pandje aan het einde van de Diezerstraat zat de kapperszaak van Bert Kalf, op de plek waar nu kapsalon Murat zit. Een kiekje uit 1990, nog niet eens zo heel lang geleden, toch?

Kapper Bernard Kroon

kapper-bernard-kroon
Foto | Google Streetview

Snik, Bernard Kroon bestaat niet meer. Op dezelfde plek in de Sassenstraat zit nu Hair Plaza.

Hair Plaza Zwolle kappers

Nu gesloten09:00 - 18:00

Sassenstraat 19, Zwolle

Bekijk meer:kappers

Kapper Elbrink

haarstudio-corien
Foto | Google Streetview

Eerst aan de Diezerplein en later verhuisd naar de Hogenkampsweg. Sinds 2013 heet de zaak Haarstudio Corien, maar daarvoor stond de kapper bekend onder de naam Elbrink. Willem Elbrink vierde al in 1984 het 60-jarige bestaan van de herenkapsalon. Zijn vader opende ooit de zaak in 1924!

Wat nog meer?

Wij zijn vast nog heel veel kappers ‘van vroeger’ vergeten. Mocht je nog leuke foto’s of verhalen hebben van jouw favoriete knipper van vroeger, trek ons even aan de mouw of reageer hieronder.

Zwolse Mysteries: wat heeft deze kapper in Zwolle aan zijn gevel?

Aan de gevel van kapperszaak Van der Worp in de Sassenstraat prijkt een in het oog springende paal. ...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.