Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen herken je meteen als je in Zwolle hebt gestudeerd

Door Hilke Vos 15 augustus 2019

Zwolse studenten zijn de allerleukste studenten, dat vinden wij dan. Zo heb je fijne herinneringen aan de Zwolse grachten, heb je heel wat uurtjes doorgebracht in de Zwolse kroegen en kun je nog steeds de bekende wandeling van station Zwolle naar Windesheim dromen. Wij moeten het doen met de herinneringen die we hebben aan onze Zwolse studententijd. Maar mán, wat zijn die herinneringen prachtig…

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Wonen in Assendorp

AssendorpZwolle

Wie woonde er vroeger niet als student in Assendorp? Vaak in een ‘hok’ van tien vierkante meter, plus een gemeenschappelijk (veelal ranzig) keukentje dat je met vijf andere studenten moest delen. Maar oh, was wás dat leuk!

Wonen in het Vliegende Paard

hetvliegendepaardzwolle
Foto: Facebook het Vliegende Paard

Het Vliegende Paard noemt zichzelf de grootste studentenkamer van Zwolle. Zeggen ze nu althans, maar was pakweg tien jaar geleden ook al zo. Hoezo studentenkamer? Nou, omdat het een café is waar je dag en nacht terecht kunt, en dat deed je dan ook als student. Eten, dansen, borrelen, dansen, eten, dronken zijn, etc.


Meer over Het Vliegende Paard ontdekken?

Het Vliegende Paard cafés

Gesloten16:00 - 04:00

Voorstraat 17-19, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Nostalgische looproute

Wie deed het niet in zijn/haar studententijd: dat bekende wandelingetje van station Zwolle naar Windesheim (en weer terug), samen met duizenden medestudenten. Goed om te weten: de originele route is niet meer…

studenten-zwolle

Nostalgische looproute van ’t station naar Windesheim wordt aangepast

Misschien deed je het zelf vroeger ook in je studententijd: dat bekende wandelingetje van station Zw...

Of anders met de bus…

Als je te lui/brak was om te lopen, pakte je gewoon lekker ‘Lijn 2 Ittersumerbroek’. Hangend aan een stang, tussen je studiegenootjes ingeklemd of half bij de buschauffeur op schoot. Het was altijd te vroeg, te druk en te vol maar och, wat denken we nu met weemoed aan die busritjes terug.

Piekuur in De Joffer

Café De Joffer is al een paar jaar gesloten, maar we denken met weemoed terug aan deze plek. Vooral aan de feestjes op dinsdagavond en het bijbehorende piekuur van 23.00 tot 00.00 uur. Kreeg je bier voor 50 cent, machtig mooi!

Welverdiende vette hap

frietjesproevenindebuurtzwolle

 

Natuurlijk werd iedere stapavond afgesloten met een welverdiende vette hap. En dus eindigde je bij de FEBO, De Pinguin of Nazar met een Turkse pizza of döner kebap. We geven toe: héél af en toe doen we het nog wel eens.

De beste dag van de maand

Foto: ANP.

Er was altijd één dag in de maand waar iedere student reikhalzend naar uitkeek. Was het tot die ene dag roeien met de riemen die je had, leven op bier, droog brood en magnetronmaaltijden; daarna kon álles weer. Die dag viel rond de 24e van iedere maand en laat zich uitdrukken in vijf letters: STUFI!

Daghap

pizza in zwolle
Foto: ANP

Als student ging je niet alleen flink feesten in het Vliegende Paard, maar at je er ook af en toe een prakje. Ken je de daghap nog? Een lekker maaltje voor een fijn studentenprijsje: daar kon zelfs een bord Chicken Tonight niet tegenop.

Vrijmibo bij Timeless

timeless
Foto: Timeless

Na twintig jaar een begrip te zijn geweest in Zwolle sloot Timeless de deuren drie jaar geleden definitief. Jammer, want wat kwamen we daar graag op vrijdagmiddag een borreltje (of vijftien) drinken. En iedere donderdagavond eigenlijk ook. En woensdagmiddag zaten er eigenlijk ook altijd wel mensen… Goed, het mag duidelijk zijn dat Timeless voor veel studenten een onmisbare plek in hun leven is geweest.

What else?

We zijn vast genoeg nostalgische studentendingen vergeten, dus stuur ons gerust een berichtje en wij vullen de lijst aan.

Website Veur Lent pont op Spiegelwaal Lars van den brink

Tip: heel Zwolle kan naar dit gratis festival

Dans op het strand, ontsnap uit een ME-bus, leer speechen als Obama, schud je heupen los op de muzie...

Wat doe je eigenlijk met nepwapens die je wint op de Zomerkermis in Zwolle?

Gewonnen met touwtje trekken? Ook dit jaar bestaat de prijzenpot op de Zwolse Zomerkermis o.a. uit n...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.