Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peentjes zweten! Zo bereid je je in Zwolle voor op de hitte

Door Hilke Vos 22 juli 2019

Hotter dan hot wordt het deze week in Zwolle met temperaturen boven de 30 graden. Hoe bereid je je voor op de hitte en hoe blijf je een beetje koel in onze stad? We hebben wat tips voor jou!

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Plof neer op het Stadsstrand

stadsstrandzwolle
Heerlijk van het zonnetje genieten op het strand | Foto: Stadsstrand Zwolle

Het was nog maar de vraag of het Stadsstrand aan het Rodetorenplein dit jaar open zou gaan, want Horecabedrijf Dongas B.V. in Zwolle – dat het Stadsstrand exploiteerde – werd begin dit jaar failliet verklaard. Het bedrijf maakte geen doorstart, maar toch vond het Stadsstrand een derde partij om mee samen te werken. Gelukkig kunnen we tot tot en met september weer fijn met de voetjes in het zand – geen straf met deze hoge temperaturen. Enjoy!

Zet thuis een zwembadje op

opblaasbareflamingozwolle

Wat is er fijner dan gewoon lekker in je achtertuin in een zwembad plonzen? En scoor gelijk wat toffe opblaasfiguren, zodat deze hilarische worst van de HEMA voor een tientje.

Naar de bios

Wij van indebuurt Zwolle horen jullie al lachen, want met deze hitte ga je toch zeker niet in de bios zitten? Gewoon doen, want er is airco in Pathé Zwolle, en dat is best fijn als je niet zo van deze warmte houdt. Kun je tenminste zonder klotsende oksels naar de nieuwe Lion King. Toch liever buiten? De hele zomer geniet je van de Pop Up Cinema op het knusse Celeplein; check hier de programmering.

Koop een ijsje (of twee)

salute
Foto | Facebook Salute

Als het kwik boven de 25 graden stijgt, raden we je aan om minimaal drie ijsjes per dag te eten. Echt, het is in het belang van je eigen gezondheid, want je wilt niet oververhit raken, toch? Precies! IJs eten in Zwolle doe je hier.

Neem een duik!

zwemmen-agnietenplas
Foto: ANP

Als het best warm is buiten, helpt een duik je om het hoofd koel te houden. Waar je (in de buitenlucht) kunt zwemmen in Zwolle hebben wij voor je op een rijtje gezet:

zwembad-zwemmen-zwolle

Zwemmen in Zwolle: op deze plekken moet je wezen

Het is hotter dan hot! De hele week schijnt de zon en met temperaturen ruim boven de dertig graden k...

IJskoffie lurken

ijskoffie-zwolle

Veel te heet voor een bakkie pleur? Niet als we het over ijskoffie hebben! Hier in Zwolle scoor je best wel héle lekkere:

ijskoffie-zwolle

Effe afkoelen? 7 x lekkere ijskoffie in Zwolle

Romig, lekker koud en een goede scheut cafeïne: dé ingrediënten voor een goede ijskoffie. Met dit zo...

Bootje varen

Wat is er leuker (en verkoelender) dan met vrienden een rondje varen over de Zwolse stadsgracht, koud biertje erbij en gáán?


Meer over Rondvaart Zwolle ontdekken?

Rondvaart Zwolle entertainment

Op aanvraag

Harm Smeengekade 15, Zwolle

Bekijk meer:entertainment

Drink genoeg

Drink genoeg (en nee, we doelen niet op alcoholische versnaperingen) en ga niet te lang in de zon zitten. Als je wel wilt bakken, smeer je dan goed in, want de uv-index is de komende dagen vrij sterk.

didi-zwolle-leegverkoop

Didi OUTLET in hartje Zwolle is gesloten, dit zit er nu

Weet je nog? Didi OUTLET in het Zwolse centrum sloot op 30 juni de deuren, na een flinke leegverkoop...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.