We krijgen wéér kastjes met frisbees in Zwolle en dit is waarom

Door Hilke Vos 30 maart 2019

Gek op een potje frisbee? Goed nieuws, want de Bluefingers Ultimate gaan op vier plekken in Zwolle Frisbee-te-leen-kastjes® verspreiden, oftewel een kastje met frisbees erin. Geinig, toch?

De leenfrisbee werd vorig jaar op een paar plekken geïntroduceerd in Zwolle. Een proef die naar meer smaakt, aldus de frisbee-vereniging. “Omdat we zagen dat zoveel mensen plezier hadden met onze frisbee gaan we dit voorjaar vier nieuwe kastjes openen. Bij elke opening komen onze trainers en jeugdleden een clinic geven.” Tijdens zo’n clinic leer je de basis van het spelletje. “Onze jeugd is net Nederlands Kampioen geworden, dus als je meedoet dan leer je het spel van echte kampioenen!”

Handleiding frisbeekast

Vanaf 6 april worden de zogenoemde Frisbee-te-leen-kastjes®​ opgehangen. “Zo’n kastje werkt heel simpel. Loop naar het kastje. Pak de frisbee. Heb de tijd van je leven. Hang de frisbee weer terug. Doe vervolgens mee aan een clinic en leer daar niet alleen hoe je goed met een frisbee kunt gooien, maar ook hoe de sport gespeeld wordt.”

Hoewatwaar

Hier zie je waar de kastjes komen te hangen en wanneer de clinics zijn:

● Stadshagen / Schaapskooistraat / 6 april om 14:00
● Zwolle-Zuid / Vrouwenlaan / 10 april om 16:30
● Wipstrik / Huygenstraat / 11 april om 16:30
● Assendorp / Azaleapark / 13 april om 14:00

Ook zo’n kastje bij jou in het park en/of kennismaken met de sport? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel met Erik van der Spek (06-12609497).

Zwolse Mysteries: Wat is het verhaal achter dat eilandje naast het Kerkbrugje?

In de rubriek Zwolse mysteries behandelen we wekelijks een vraagstuk waarvan je je misschien altijd ...

Meer over

Doen Mysteries

adv.