We krijgen kastjes met frisbees in Zwolle en dit is waarom

Door Hilke Vos 14 juni 2018

Gek op een potje frisbee? Goed nieuws, want de Bluefingers Ultimate gaan op vijf plekken in Zwolle Frisbee-te-leen-kastjes® verspreiden, oftewel een kastje met frisbees erin. Geinig, toch?

De frisbee-vereniging is lovend over de sport, maar toch zijn er nog steeds veel vragen. “Om voor eens en altijd de onbekendheid rond onze sport uit de wereld te helpen hebben we een ontwikkelingshulpprogramma voor de Zwollenaar ontwikkeld”, zegt voorzitter Erik van der Spek.

Zo kun je vanaf 26 juni elke dinsdagavond in de zomer gratis meetrainen met de Bluefingers in het Wezenlandenpark (van 19.30 tot 21.30). De jeugd (8 – 14 jaar) mag tot en met 17 juli elke dinsdagavond meedoen van 18.00 tot 19.00 uur.

Handleiding frisbeekast

Een ander onderdeel is het ophangen van de zogenoemde Frisbee-te-leen-kastjes®​. “Zo’n kastje werkt heel simpel. Loop naar het kastje. Pak de frisbee. Heb de tijd van je leven. Hang de frisbee weer terug. Doe vervolgens mee aan een training in het Wezenlandenpark en leer daar niet alleen hoe je goed met een frisbee kunt gooien, maar ook hoe de sport gespeeld wordt”, zo staat in het persbericht.

Hoewatwaar: het eerste Frisbee-te-leen-kastje®​ wordt op woensdagmiddag 20 juni om 14.00 uur ​officieel geopend door jeugdlid Bas Luchtmeijer en komt te hangen aan de Goudsbloemstraat. Ook zo’n kastje bij jou in het park en/of kennismaken met de sport? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel met Erik van der Spek (06-12609497).

skeeleren

Rollen maar! Vanavond kun je (gratis) skeeleren door Zwolle

Rollend de stad verkennen en op een gezellige manier samen bewegen, we like! Skeeler vanavon...
Hilke Vos - Geplaatst op 18 mei 2018

Meer over

Mysteries