Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost! Dit is de échte betekenis van het gekke goudkleurige beeld in Stadshagen

Door Melanie Borgman 19 september 2020

Wandel je door het Twistvietpark in Zwolle, spot je ineens een wel héél bijzonder kunstwerk. Een smeltend, goudkleurig beeld met een grote, glimmende bol en vreemde slierten. Maar wat betekent dat gekke ding precies? Wij hebben het antwoord!

Op het wereldwijde web komen we uiteenlopende speculaties tegen wat dit bijzondere kunstwerk precies moet voorstellen. Een smeltend ijsje, een slangenkop met meerdere tongen of een vreemde plant. Dat is het in ieder geval allemaal niet, maar wat betekent het dan wel? Hier komt ie!

Sun, burning and melting

Het opvallende beeld – gemaakt door de Britse kunstenaar Thom Puckey – heet de ‘Sun, burning and melting’. Het kunstwerk moet dan ook (hoe kan het ook anders) de zon voorstellen. Aan de ene kant slaan de vlammen uit de glimmende bol en aan de andere kant smelt de zon. ”Vloeibaar goud wordt één met smeltend zonlicht, een hemellichaam schijnt en tegelijkertijd verdwijnt het langzaam in de grond alsof het ten onder gaat aan zijn eigen kracht en functie”, zo lezen we ook op de site van de gemeente Zwolle. Aha, mysterie opgelost!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het beeld ‘Sun’ in het Twistvlietpark in Stadshagen | Foto: indebuurt Zwolle

In de kunstwerken van Puckey is altijd meer aan de hand dan je in eerste instantie denkt, zoals bij het gigantische wiel langs het Twistvlietpad. Dit grote kunstwerk lijkt ieder moment om te vallen, maar het staat niet voor niets in de Zwolse wijk. Benieuwd welk verhaal er schuil gaat achter het grote wiel in Stadshagen? Check hier het antwoord, want ook dat Zwolse mysterie hebben wij voor je opgelost!

Zit jij zelf met een mysterie in je maag?

Je hebt het vast wel eens gehad, je loopt door de stad, ziet iets en denkt: waarom is dit eigenlijk zo? Wat is de legende van het hondje boven de FEBO? Of waarom zien we overal wortels in de stad? Wat vraag jij je altijd al af en kunnen wij eens uitzoeken? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw mysterie terug op indebuurt Zwolle.

Meer lezen op indebuurt:

My Jewellery opent binnenkort in Zwolle (en je kunt dan gratis gaatjes laten schieten)

Zwolle is binnenkort een sieradenparel rijker, want het centrum wordt verrijkt met een boutique van ...
eluun-kootuur-zwolle

Dit komt er in de oude Kootuur in hartje Zwolle

Yes, weer wat nieuws in Zwolle! Er komt een conceptstore voor de kleintjes in het oude pand van Koot...
fietsenkelder

Gaaf! Een kijkje in de nieuwe fietsenkelder onder het Zwolse Stationsplein

Over drie maanden weten we niet beter: dan stallen we ons fietsje in de fietsenstalling onder het Zw...

adv.