Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost! Dit betekent de kleurrijke ‘borstenboom’ in Park de Wezenlanden

Door Melanie Borgman 11 juli 2020

Wandel je door Park de Wezenlanden spot je ineens een boom vol boobies! Schrik niet: de borsten zijn gebreid, maar toch staat deze bijzondere verschijning hier niet voor niets. Benieuwd waarom de boom is versierd met kleurrijke kanjers? Wij hebben het antwoord!

Pimpelpaarse boezems en knalgroene tepels. In één van de oude bomen, vlakbij het Provinciehuis van Zwolle, kom je de interessante kunstwerken tegen. De tientallen borsten -gebreid in allerlei vrolijke kleuren- stelen de show in het wandelpark, maar dat is natuurlijk niet zonder reden.

Eerbetoon borstkanker

De opvallende boom is veel meer dan alleen een kleurrijke verschijning. De borstenboom (of tittytree) is namelijk een bijzonder eerbetoon aan iedereen die de diagnose borstkanker heeft gekregen of aan de ziekte is overleden. Één op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker, zo staat vermeld op een klein, wit papiertje onderaan de stam van de boom. Net als de boodschap: ‘XD MISSIE, keep calm and fight on’.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De kleurrijke, gebreide borsten in een boom van Park de Wezenlanden | Foto: indebuurt Zwolle

Wie de maker is van dit indrukwekkende eerbetoon blijft een raadsel, maar de boodschap is dubbel en dwars aangekomen. Dus, wandel je binnenkort in het Zwolse park? Werp dan even een blik op deze bijzondere (borsten)boom.

Zit jij zelf met een mysterie in je maag?

Je hebt het vast wel eens gehad, je loopt door de stad, ziet iets en denkt: waarom is dit eigenlijk zo? Wat is de legende van het hondje boven de FEBO? Of waarom zien we overal wortels in de stad? Wat vraag jij je altijd al af en kunnen wij eens uitzoeken? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw mysterie terug op indebuurt Zwolle.

Meer Zwolse mysteries op indebuurt:

hutjezwolle

Zwolse mysteries: waarom staat er een ‘houten hutje’ vlakbij Oude Mars?

Een hutje in Zwolle, vlakbij landgoed Zandhove. Een folly, noemt Martjan Kuit het, een 'dwaas bouwwe...
populierenzaad

Dat is niet pluis: daar komen die kleine ‘sneeuwvlokjes’ dus vandaan!

Sneeuwt het? Zijn het kleine spinnenwebjes? Of heeft iemand in de buurt zijn of haar donzen dekbed u...

adv.