Dit is er gebeurd met het Huis met de Hoofden in hartje Zwolle

Door Hilke Vos 6 april 2019

Een bekend rijksmonument in Zwolle: het Huis met de Hoofden aan de Goudsteeg in hartje centrum. Achter de historische gevels van het pand waar ooit adellijke families woonden zitten nu appartementen, want de gemeente Zwolle heeft het huis twee jaar geleden verkocht. 

Het pand in onze historische binnenstad is nu in eigendom van de Staphorster ondernemer Jan Tippe. Dat ging niet zonder slag of stoot, zo lazen we in De Stentor. Een aantal Zwollenaren maakte zich vooral zorgen over mogelijke parkeeroverlast en de aantasting van de historisch waardevolle elementen in het stadshart.

Appartementen

Inmiddels is het Huis met de Hoofden voorzien van 35 appartementen en studio’s, variërend van 21 m2 – 112 m2. De karakteristieke, authentieke elementen zijn uiteraard bewaard gebleven, waardoor elke woning uniek is. Interesse? Dit appartement is nog te huur, kijk maar op de site van verhuurmakelaar 123Wonen.

123wonen
Foto | 123Wonen

Gotische woning

Wat is het Huis met de Hoofden ook alweer? Nou, een gotisch woonhuis uit het midden van de 15e eeuw. Het huis ontleent zijn naam aan een vijftal balkdragers in één van de vertrekken. Ook opvallend: de woning heeft een gotische trapgevel met gedraaide pinakels. Zo’n geveltype werd vroeger veel gebouwd in Noord-Duitse Hanzesteden.

foodcourt zwolle

7 x dit gaat er allemaal veranderen in Zwolle komend jaar

Zwolle is booming, dat wisten wel al. Al verandert er nog steeds veel, want de Hanzestad heeft de am...

Meer over

Mysteries Wonen

adv.