Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Magische lichtbeeldenroute in hartje Zwolle: dit is alles wat je moet weten

Door Hilke Vos 11 december 2019

De temperatuur daalt, het is vroeg donker én Kerstmis is in aantocht. Tijd om Zwolle volop in het licht te zetten, toch? Geheel in de stijl van winter en kerst heeft Stichting ZwolleFonds wederom een lichtbeeldenroute in de binnenstad gerealiseerd, in samenwerking met de gemeente.

De straten, pleinen en bruggen in de binnenstad van Zwolle zijn prachtig verlicht. Daarnaast zijn er, net als vorig jaar, twaalf eyecatchers geplaatst. Dit zijn bijzonder grote lichtobjecten op verschillende plekken in de binnenstad, zoals de enorme sneeuwpop aan de Diezerpoortenplas (zie foto).

Lichtbeeldenroute door Zwolle

Ook tof: ZwolleFonds heeft een wandelroute ontwikkeld voor bezoekers die langs al deze zogenaamde eyecatchers loopt. Deze route is vanaf 10 december op verschillende punten gratis te verkrijgen, waaronder bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Zwolle, Odeon de Spiegel, Stadscafé Blij en verschillende andere winkel- en horecagelegenheden. De eyecatchers zijn van 9 december 2019 tot en met 5 januari 2020 te bewonderen.

A3-plattegrond-sfeerverlichting2019-20-binnenkant-3voorsite-1-1-1024x729

Gratis met de bus

Geen zin om te lopen? Van 14 december tot en met 1 maart rijdt er een gratis Amerikaanse schoolbus rond in Zwolle, genaamd de Zwolle Express. Deze stijlvolle bus brengt bezoekers voor nop vanaf het station naar het IJsbeelden Festival. Daarna rijdt de bus gratis naar het centrum waar je ook kunt uitstappen. Ideaal!

Wat is ZwolleFonds ook alweer?

Nou, een samenwerkingsverband van ondernemers vanuit horeca, detailhandel en publieke dienstverlening. Hun doel: zorgen voor een bruisende binnenstad met méér bezoekers en meer bestedingen.


Meer over ZwolleFonds ontdekken?

ZwolleFonds gemeente en lokale diensten

Thorbeckegracht 30, Zwolle

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Doe mee aan de indebuurt Zwolle kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Zwolle is di...
kerst-in-zwolle

Kerstvakantie 2019: dit is er te doen in Zwolle

De kerstvakantie - die plaatsvindt van 21 dec 2019 t/m 5 jan 2020 -  staat weer voor de deur en er i...

Met kerst naar de kerk (2019): hier in Zwolle kan het

Gelovig of niet, met kerst gaan veel mensen naar de kerk. Dat kan ook in Zwolle! Er wordt van alles ...

adv.