Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker naar buiten! 5 x supermooie korte wandelroutes door Zwolle

Door Hilke Vos 11 oktober 2020

Een gouden zonnetje en overal gekleurde bladeren. Wie wordt nou niet vrolijk van een heerlijke herfstwandeling? Daarom hebben we een paar mooie wandelroutes in Zwolle voor je op een rij gezet.

We willen het toch weer benadrukken: houd je aan de richtlijnen van het RIVM.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandeling

sassenpoort
De Sassenpoort | Foto: indebuurt Zwolle

Wie zegt dat je alleen mooi wandelt in de natuur heeft het goed mis. Je kunt ook een heerlijke stadswandeling maken en alle prachtige plekken in het centrum van Zwolle ontdekken. Op deze website staat een gratis wandelroute door het hart van de stad. De route is 11,10 km lang en na verwachting doe je er dik twee uur over aangezien er heel veel plekken zijn waar je even kunt stilstaan om te genieten.

Wandelen vanaf het Hoge Laar

Foto: planner.gps.nl

Deze wandeling vertrekt vanaf het Hoge Laar, vlakbij Hockeyclub Zwolle. De wandeling is 5 kilometer lang en volgens de website is de route volledig buggy-toegankelijk. Fijn als je met het hele gezin een rondje wilt lopen en de kleinste ook meeneemt. Mocht je erg gemotiveerd zijn, dan kun je ook voor de langere route kiezen, die is 8,4 kilometer lang.

Wandelen rond de Wijthmenerplas

Foto: planner.gps.nl

Veel Zwollenaren gaan graag naar de Wijthmenerplas. In de zomer om bij het water te chillen en ’s winters zijn het vooral hondeneigenaren voor een lekkere wandeling. Wist je dat hier maar liefst drie uitgezette wandelroutes zijn? Een korte route van 3,1 kilometer en twee langere wandelingen van 5,2 en 5,4 kilometer. Let’s go!

Langs de Westerveldse Aa

Foto: Routeyou

Deze wandeling brengt je van punt A naar B. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je opgehaald wordt vanaf het eindpunt. De wandeling van 7,9 kilometer brengt je langs de rand van Zwolle. Van de foto’s die tijdens de route gemaakt zijn, kunnen we alleen maar heel enthousiast worden.

Rondje Wijde Aa

Dit rondje is iets langer dan de andere wandelingen op dit lijstje, maar 9 kilometer is nog prima te doen. Vanaf de wijk Aa-landen, langs de Westerweldse Aa en vervolgens om de plas de Wijde Aa heen. Je kunt halverwege afsnijden, maar wil je het rondje afmaken wandel je ook nog over de Agnietenberg.

Bron: wandelzoekpagina Naberpaden. 

Lees ook:

Aha! Dit betekenen de paardenhoofden aan de gevel van het Zwolse Herman Brood Museum

Aan de Blijmarkt, tegenover de Fundatie in Zwolle, vind je het museum van popartiest én Zwollenaar H...

Leuk volgens local Suus: ‘Hier ga ik heen als ik écht ontspanning nodig heb’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.