Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er gebeuren met de Weeshuispassage in hartje Zwolle

Door Hilke Vos 16 april 2019

Eindelijk weten we wat er met de Weeshuispassage-Zuid in hartje Zwolle gaat gebeuren. Een deel ging in 2017 al op de schop, nu is de rest aan de beurt. De rotte appel in de binnenstad wordt deels gesloopt en verder grootschalig opgeknapt, zo meldt De Stentor. Dit staat er op de planning.

De renovatie is een onderdeel van de revitalisering van het complete Broerenkwartier, waar we eerder al over schreven. Het Broerenkwartier is het gebied in de binnenstad tussen grofweg Achter de Broeren, Nieuwstraat en Broerenstraat.

Wat gaat er gebeuren?

Brasserie Het Vliegerhuys krijgt een centrale plek, met een plein tussen het terras en de Hudson’s Bay, aldus het dagblad. De panden aan de Spiegelstraat, tussen Het Vliegerhuys en de Hudson’s Bay, worden gesloopt, zodat een open plein ontstaat. Ook krijgen een hoop winkels vernieuwde gevels én komt er een grote winkel van Costes met op de helft van de begane grond The Cotton Club, een winkel van The Sting.

Broerenkwartier studie 2019-03-26 scene 4
© KroesePaternotte, adviseur namens de eigenaar van de Weeshuispassage.

What else?

Wat gebeurt er nog meer naast de metamorfose van de Weeshuispassage? Het herstellen van de zichtlijn tussen het Meerminneplein en het plein Achter de Broeren. Hoe dan? Door de rooilijn van het Xenosgebouw naar achter te schuiven richting de passage, zodat een verbinding ontstaat tussen beide pleinen. Een andere belangrijke ingreep is om de Spiegelstraat door te trekken via het Broerenkerkplein tot aan de Thorbeckegracht. Ziet er veel mooier uit en zorgt voor hele fijne verbindingen.

broerenkwartier-citygardens
Citygardens in het Broerenkwartier

Wat is er al wel gedaan?

Er is al geïnvesteerd in enkele kleinere ingrepen in het gebied, gewoon omdat het nodig was. Denk aan het geveltuinenproject, herbestrating van het terras op het plein Achter de Broeren en promotie. Ook is de Weeshuispassage opnieuw bestraat en de kap verwijderd.

Benieuwd wat er nog meer gaat veranderen én hoe betrokkenen bij het Broerenkwartier reageren op de renovatie? Lees dan het uitgebreide artikel op de website van De Stentor. Dinsdag 16 april worden omwoners bijgepraat over de grootse plannen die er zijn.

foodcourt zwolle

7 x dit gaat er allemaal veranderen in Zwolle komend jaar

Zwolle is booming, dat wisten wel al. Al verandert er nog steeds veel, want de Hanzestad heeft de am...
melanie

Sneak peek: binnenkijken bij de (vernieuwde) Grote Kerk in Zwolle

Hoe bijzonder: (onder begeleiding) een kijkje nemen in de Grote of Sint-Michaëlskerk, die sinds begi...

adv.