Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 Zwolse cafés zijn zo oud dat je vader of opa er nog een biertje heeft gedaan

Door Hilke Vos 18 december 2017

Het leuke aan wonen in een stad zo oud als Zwolle is dat sommige zaken al best heel wat jaartjes bestaan. Zo zijn er een aantal cafés waar de kans groot is dat je vader of opa nog aan de bar heeft gezeten! We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Eetcafé De Kleine

dekleinevoorkant

Eetcafé De Kleine is een oud familiecafé en al tachtig (!) jaar een onuitwisbaar begrip voor vele Zwollenaren. In 1935 openden (over)grootvader Anton de Kleine en zijn echtgenote hun zaak aan de Luttekestraat 22, in hartje Zwolle aan de voet van de Peperbus. Inmiddels wordt de boel gerund door Bob de Kleine en zijn vrouw Marja. Grappig: door oudere Zwollenaren wordt het café nog steeds Jan de Kleine genoemd, naar de vader/grootvader van de tegenwoordige eigenaren.


Meer over Eetcafé De Kleine ontdekken?

Eetcafé De Kleine cafés

Geopend10:00 - 22:00

Luttekestraat 22, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Uitspanning Het Engelse Werk

hetengelsewerkzwolle
Foto: Uitspanning Het Engelse Werk

Uitspanning Het Engelse Werk dankt zijn naam aan het park dat rond 1820 in Engelse landschapsstijl werd aangelegd. In 1852 is de familie Kaaks met het bedrijf gestart, maar inmiddels zwaait de derde generatie Krisman er nu de scepter. Grappig om te weten: de term ‘uitspanning’ verwijst nog naar de negentiende eeuw toen de beter gesitueerden met rijtuigen het park bezochten.


Meer over Uitspanning Het Engelse Werk ontdekken?

Uitspanning Het Engelse Werk restaurants en horeca

Gesloten10:30 - 20:00

Het Engelse Werk 4, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Café De Tagrijn

tagrijn

De Tagrijn is al jaren een begrip in onze Hanzestad. De roemruchte Zwolse kroeg werd 41 jaar geleden geopend door Theo Dragt die in 2008 plotseling overleed, waarna zijn vrouw Liddy het café voortzette – tot vorige maand. De nieuwe uitbater Fedde heeft vorige week de deuren opnieuw geopend.


Meer over De Tagrijn ontdekken?

De Tagrijn cafés

Gesloten15:00 - 20:00

Buitenkant 8, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Café Stroomberg

stroomberg-cafe

Diezerpoorters van nu én vroeger komen naar café Stroomberg aan de Brink om op het terras vrienden en bekenden te ontmoeten onder het genot van een drankje. De plek was vroeger erg bijzonder: in Dieze, langs de Thomas à Kempisstraat en de Brink, was de wekelijkse (grote) paardenmarkt.

Lees ook wat local Wies vindt van het authentieke café.


Meer over Café Stroomberg ontdekken?

Café Stroomberg cafés

Geopend09:00 - 00:00

Brink 1, Zwolle

Bekijk meer:cafés

De Docter

docter
Facebook | De Docter

Niet iets waar je opa kwam misschien, maar toch een gouwe ouwe: café De Docter in hartje centrum, dat nu inmiddels alweer twee jaar gesloten is. Na 33 jaar (nostalgie!) vonden de eigenaren dat het genoeg was geweest. Wat we het meeste missen? De Foute Verzoekjesavond, de gezellige mensen en de borreltjes voor een euro.

Check hier ons overzicht met Zwolse cafés die (helaas) niet meer bestaan.

What else?

Zijn vast nog genoeg andere Zwolse cafés waar je opa/oma vroeger al kwam. Tip ons via dit formulier of laat hieronder een reactie achter.

Bier

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.