Waar blijft de tijd? 7 x Zwolse dingen waardoor we ons best oud voelen

Door Hilke Vos 13 juli 2018

Je hebt wel eens van die momenten waarop je je heel bewust bent van je leeftijd. Bijvoorbeeld als je je realiseert dat ‘kinderen’ die in 2000 geboren zijn dit jaar 18 worden en dus gewoon volwassen zijn. Of wanneer je erachter komt dat Purple Rain van Prince al 34 jaar oud is. Ook in Zwolle heb je dit soort gebeurtenissen en plaatsen die je even héél oud laten voelen.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Schoolspullen kopen bij de V&D

schoolcampus-e1502441845694
Foto: ANP

Ieder jaar ging je weer met paps of mams naar de V&D om schoolspullen in te slaan. Wat werd dit jaar dé agendatrend? Het was wel de bedoeling dat je de coolste agenda had, duh! Je had natuurlijk ook een stuk of vier rollen kaftpapier, twee pakken lijntjespapier en een geodriehoek nodig. Alles was te vinden bij de V&D Schoolcampus.

Gezellig naar De Kroon

bioscoop_de_kroon
Foto | Pathé De Kroon

Het was altijd genieten bij De Kroon: eerst een kaartje halen, dan een enorme berg snacks (naast al het lekkers dat je al in je tas had zitten) en dan de rode trappen beklimmen naar boven. Eenmaal in de zaal kon je jezelf laten zakken op een geweldig fijne stoel om helemaal op te gaan in die film. Helaas is er van deze bioscoop nu niets meer over.

blijmarkt

5 x wonen op een nostalgische plek in Zwolle

Wonen op de plek van een voormalig zwembad of een oude bios? Best grappig (vinden wij dan)! En het k...

Een duik in het Hanzebad

zwembad-zwemmen

Een lekkere duik in het Hanzebad was nooit verkeerd. Op een warme zomerdag of met een kinderfeestje; in het Hanzebad was het altijd feest. In het voorjaar van 2014 sloot het zwembad de deuren en in het jaar erop werd het pand gesloopt.

hanzebad

Mogelijk nieuwe stulpjes op de plek waar eerst het Hanzebad zat

Wonen op een nostalgisch plekje in Zwolle? Kan misschien in de toekomst wel, want de voormalige Hanz...

Klimpartij op het grote wiel

engelse-werk-wiel
Het wiel | Historisch Centrum Overijssel

Als je vroeger in het Engelse Werk was, was er één ding dat ie-der-een moest doen: klimmen op het grote wiel. Niet halverwege al stoppen, maar door tot de top.

De Avondvierdaagse

avondvierdaagse-zwolle
Foto | Avond4daagse Zwolle

Elke zomer was het weer raak: massaal aan de start staan voor de avondvierdaagse. Zonder enige moeite liep je die paar dagen even tien of vijftien kilometer, en bij de finish kreeg je een bos bloemen en een medaille. Wat waren je ouders en opa en oma trots!

Rolschaatsen door de Diezerstraat

rolschaatsen

Vroeger was het nog niet héél druk in de Diezerstraat; er kon er ieder geval nog gewoon lekker gerolschaatst worden. Er waren nog fonteinen in onze favoriete winkelstraat en geen mensen die je iets probeerden aan te smeren. Geniaal!

Afkoelen in de fontein op het Van Nahuysplein

fontein-nahuysplein
Foto | Google Maps

Als het weer eens een ontzettend warme zomer was kon je verkoeling vinden in deze fontein op het Van Nahuysplein. Fun fact: de fontein is gemaakt van zink en beschilderd met verf waar zand doorheen gemengd zit. Dit is gedaan om het hele gebeuren er uit te laten zien als zandsteen.

En jij?

Wat voor dingen denk jij aan terug en voel je je nu ontzettend oud bij? Laat het ons weten in een reactie op de site of op Facebook.

het was ook de oudste drogisterij in Nederland.

Vergane glorie: deze (oude) winkels zijn nog steeds een begrip in Zwolle

Ach! De kruidenier waar je vroeger specerijen kocht, of die grammafoonplatenzaak waar je wekelijks r...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶