Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x supermooie korte wandelroutes door Zwolle

Door Hilke Vos 12 januari 2020

Meer bewegen in 2020? Hoef je echt niet per se voor naar de sportschool. Je kunt ook gewoon lekker een wandeling maken én tegelijkertijd genieten van de omgeving. Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben we een paar mooie wandelroutes in Zwolle voor je op een rij gezet.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandeling

sassenpoort
De Sassenpoort | Foto: indebuurt Zwolle

Wie zegt dat je alleen mooi wandelt in de natuur heeft het goed mis. Je kunt ook een heerlijke stadswandeling maken en alle prachtige plekken in het centrum van Zwolle ontdekken. Op deze website staat een gratis wandelroute door het hart van de stad. De route is 11,10 km lang en na verwachting doe je er dik twee uur over aangezien er heel veel plekken zijn waar je even kunt stilstaan om te genieten.

Wandelen vanaf het Hoge Laar

Foto: planner.gps.nl

Deze wandeling vertrekt vanaf het Hoge Laar, vlakbij Hockeyclub Zwolle. De wandeling is 5 kilometer lang en volgens de website is de route volledig buggy-toegankelijk. Fijn als je met het hele gezin een rondje wilt lopen en de kleinste ook meeneemt. Mocht je erg gemotiveerd zijn, dan kun je ook voor de langere route kiezen, die is 8,4 kilometer lang.

Wandelen rond de Wijthmenerplas

Foto: planner.gps.nl

Veel Zwollenaren gaan graag naar de Wijthmenerplas. In de zomer om bij het water te chillen en ’s winters zijn het vooral hondeneigenaren voor een lekkere wandeling. Wist je dat hier maar liefst drie uitgezette wandelroutes zijn? Een korte route van 3,1 kilometer en twee langere wandelingen van 5,2 en 5,4 kilometer. Let’s go!

Langs de Westerveldse Aa

Foto: Routeyou

Deze wandeling brengt je van punt A naar B. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je opgehaald wordt vanaf het eindpunt. De wandeling van 7,9 kilometer brengt je langs de rand van Zwolle. Van de foto’s die tijdens de route gemaakt zijn, kunnen we alleen maar heel enthousiast worden.

Rondje Wijde Aa

Dit rondje is iets langer dan de andere wandelingen op dit lijstje, maar 9 kilometer is nog prima te doen. Vanaf de wijk Aa-landen, langs de Westerweldse Aa en vervolgens om de plas de Wijde Aa heen. Je kunt halverwege afsnijden, maar wil je het rondje afmaken wandel je ook nog over de Agnietenberg.

Bron: wandelzoekpagina Naberpaden. 

Lees ook:

unnamed (40) (1)

Mehmet en Burak runnen restaurant Baki’s in Zwolle: ‘Wij ontvangen iedereen als familie’

Twee broers, één missie: de beste Turkse specialiteiten van Zwolle serveren. Mehmet (33) en Burak Ba...

Dit is waarom jij jouw boot nu vast zomerklaar wil laten maken

Het is hartje winter, waarschijnlijk niet echt het moment waarop jij normaal jouw boot zomerklaar la...
all you need is love

Tromgeroffel! Dit is volgens jullie het leukste Zwolse liefdeskoppel

Stop de persen! Een tijdje geleden waren wij met onze indebuurt All You Need Is Love op zoek naar he...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.