Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze BN’ers gingen naar het Meander College in Zwolle

Door MichellevdMolen 28 oktober 2020

In de Zwolse wijk de Aa-landen vind je het Meander College (voor intimi: daar waar je je net gekochte zak chips rechtstreeks in mocht leveren bij de conciërge). Heb jij in de schoolbanken van deze middelbare school gezeten of ken je iemand die hier nu zijn of haar lessen volgt? Dan ben je niet de enige! Deze bekende Nederlanders gingen je voor… 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Cynthia Schultz

miss-lipgloss
Foto | Facebook Cynthia.nl

Blogster Cynthia Schultz, voorheen vooral bekend als Miss Lipgloss, bracht haar middelbare schooltijd door op het Meander College. Wij zijn benieuwd of haar tas ook toen al vol zat met notitieboekjes, want vandaag de dag gaat Cynthia door het leven als Structuurjunkie. Ze leert mensen zo productief mogelijk te leven, mede door haar notitieboeken, planners en werkboeken. Ook bracht ze dit jaar het boek Wandellust uit, waar ze per provincie haar mooiste wandelplekken uitlicht. En nee, Zwolle staat daar helaas niet tussen…

Tooske Ragas

Tooske Ragas
Foto | ANP

Daar is ze weer: Tooske. Wie kent haar niet? We weten allemaal dat ze het gymnasium volgde op het Carolus Clusius College, waar haar vader destijds rector was. Maar wist je ook dat ze het eerste jaar van haar middelbare schoolleven naar het Meander College ging? Is toch echt zo! Het grote publiek kent Tooske als presentatrice van Idols, haar vj-tijd bij TMF en haar deelname aan zangwedstrijd It Takes Two, waar ze tweede werd. In 2005 trouwde ze met musicalacteur Bastiaan Ragas, met hun gezin wonen ze nu in Bloemendaal.

Erben Wennemars

Erben Wennemars
Foto | ANP

Erben Wennemars is tweevoudig wereldkampioen sprint, meervoudig wereldkampioen op de 1000 meter, 1500 meter en ploegenachtervolging. Een sportieve man, die op 4-jarige leeftijd al leerde schaatsen op de natuurijsbaan in Dalfsen. Hij werd bij de gymlessen op het Meander College vast niet als laatste gekozen… Waar hij zich nu mee bezighoudt? Je hoort Erben regelmatig bij NOS Studio Sport, is als sportdeskundige te horen op NPO Radio 1 én ook niet geheel onbelangrijk: is trouwe supporter van PEC Zwolle.

Ilse Warringa

Ilse Warringa
Foto | ANP

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Ben je hier voor het eerst of ben je al bekend? Wie kent haar niet: juf Ank – of eh – Ilse Warringa. Dat ze is geboren in Dalfsen, is niet geheel onbekend, maar wist je al dat ze haar middelbare schooltijd doorbracht op het Meander College? Zou ze daar haar inspiratie voor haar rol vandaan hebben gehaald? De actrice woont inmiddels in Amsterdam en werkt aan een filmversie van De Luizenmoeder, waar wij natuurlijk allemaal héél benieuwd naar zijn.

Dominggus Lim-Duan

Dominggus Lim-Duan
Foto | ANP

Nog zo’n sportieveling in ons midden(veld)! Gym moet bij het Meander College wel heel leuk zijn geweest, want naast Erben Wennemars, maakte ook Dominggus Lim-Duan het bont tijdens de lessen op de middelbare school. Deze voetballer debuteerde op zijn zeventiende in het eerste elftal, was jeugdinternational en speelde in totaal acht seizoenen voor PEC Zwolle. Op dit moment speelt hij bij Zwolsche Boys.

Lees ook:

:

Typhoon header

14 x deze BN’ers gingen naar het Carolus Clusius College in Zwolle

In de Zwolse wijk Veerallee vind je het Carolus Clusius College (of voor intimi: het CCC). Heb jij i...

Je kent ze vast! 11 x deze BN’ers zijn geboren in Zwolle

Zwolle is misschien geen enorme stad, maar we hebben wél aardig wat grote namen voortgebracht. Artie...
Satink Keukens

Mat-zwart is het nieuwe zwart: 5 x nieuwe keukentrends

Heb je een nieuw huis gekocht of kan jouw keuken wel een make-over gebruiken? Misschien geven de keu...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.