Zwolse verkiezingen: misschien krijgen we toch een koopzondag

Door Hilke Vos 11 september 2017

Waarschijnlijk het meest besproken onderwerp op een verjaardag in ons stadsie: de koopzondagen in Zwolle. Tot nu toe mogen winkels een x aantal keer per jaar open, maar zeker niet iedere zondag. De VVD wil daar echter verandering in brengen, laten ze weten in hun (concept) verkiezingsprogramma.

‘Met de veranderende consumentenbehoefte is het belangrijk dat ondernemers baas in eigen zaak zijn’, aldus de partij in hun programma. ‘Wij zijn volstrekt helder over de zondagsopenstelling. Dat mag je als ondernemer zelf bepalen. De overheid bepaalt niet wanneer bedrijven en winkels op zondag open of dicht zijn.’ Lijsttrekker Thom van Campen laat weten dat hij met alle kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 hard aan de slag gaat met deze ambitie.

Pleiten voor zondagsopenstelling

Ook veel ondernemers pleiten voor een vrije zondagsopenstelling; een enkeling heeft zelfs al geprobeerd zijn/haar winkel een keertje extra open te gooien (zonder succes). Ook veel consumenten worden er vast heel gelukkig van, want speciaal naar Zwolle komen om vervolgens voor een dichte Primark te staan is ook niet alles.

via GIPHY

Om de discussie weer even aan te wakkeren: winkels open iedere zondag of niet? Stuur ons een berichtje of laat hieronder een reactie achter.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie