Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verkeersmaatregelen Pride Parade in Zwolle: hier moet je rekening mee houden

Door Hilke Vos 29 augustus 2019

Een kleurrijk spektakel: op zaterdag 31 augustus wordt de Pride Parade in Zwolle gehouden. Op de route van de parade moet het verkeer rekening houden met oponthoud. De deelnemende wagens starten vanaf Park de Wezenlanden en gaan naar het Rodentorenplein waar het eindpunt is.

Van 29 augustus tot en met 1 september organiseert Zwolle Pride verschillende activiteiten op diverse locaties. Een van de programma-onderdelen is de Pride Parade op zaterdagmiddag 31 augustus. Vanaf startlocatie Park De Wezenlanden gaan de deelnemende wagens in Parade via Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Burg. Van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Van Nahuysplein – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat door de binnenstad via Eekwal naar het Rodetorenplein.

Verkeersmaatregelen

Op de route van de Pride Parade ondervindt het verkeer tussen 14.30 en 17.30 uur oponthoud. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd via de Blaloweg – Zwartewaterallee – Middelweg – Vechtstraat – Hanekamp/Wipstrikkerallee te rijden.

Stadslijnen 2 en 3 rijden de hele dag via Pannekoekendijk en stadslijn 4 rijdt tussen 13.00 en 16.00 uur via Pannekoekendijk. Vanwege de gewijzigde routes vervallen de bushaltes aan Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wilhelminasingel/Kerkstraat. Reizigers en bezoekers aan de binnenstad kunnen de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk gebruiken. Dit is de centrumhalte voor alle stads- en streeklijnen en ligt op korte loopafstand van de binnenstad.

Taxi’s

De binnenstad is voor taxi’s afgesloten. Aan de Buitenkant is een tijdelijke taxistandplaats. De locatie wordt met bebording aangegeven.

Meer info over de Zwolle Pride:

Zwolle Pride 2019: dit is het programma

Een kleurrijk spektakel met een duidelijke boodschap. Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 ...

adv.