Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontbreken van voetpad Pannekoekendijk, de gemeente reageert

Door Hilke Vos 6 december 2019

Onlangs publiceerden we een artikel met (verkeers)zaken waar jullie tegenaan lopen. We legden één van de meest genoemde punten – het ontbreken van een goed voetpad tussen Tactus en Pathé aan de Pannekoekendijk – voor aan de gemeente Zwolle.

Veel lezers reageerden massaal op onze oproep, maar de kwestie Pannekoekendijk sprong er bovenuit. “Lastig dat er geen voetpad is over de Pannekoekendijk aan de kant van het Talentenplein”, meent lezer Fenna de Graaff. “De Deen zit aan dezelfde kant, dus alle studenten, mensen van Tactus, psychologen van Dimence en andere mensen die boodschappen willen doen, moeten onnodig twee keer oversteken. Of met gevaar voor eigen leven gewoon over het fietspad lopen, wat nu vooral gedaan wordt.” Volgens de Zwolse is er ruimte genoeg om een klein stoepje langs de andere kant van de weg aan te leggen.

Reactie gemeente Zwolle

Volgens de gemeente lag tot 2014 aan beide kanten van de weg een smalle fietsstrook en een voetpad. “Aan de oostzijde van de weg lag een fietsstrook richting de rotonde en aan de westzijde richting Pathé. Tijdens de voorbereiding van de reconstructie van de Pannenkoekendijk is er voor gekozen om aan de zijde van de A28 een breed fietspad in twee richtingen te realiseren voor fietsverkeer uit de richting van Holtenbroek (en verder) richting de binnenstad en omgekeerd. Door de aanleg van een vrij liggende busbaan op de Pannenkoekendijk blijft er op de brug te weinig ruimte om nog een voetpad te realiseren tussen Pathé en de studentenwoningen. De situatie die hierdoor is ontstaan is bij ons bekend en heeft onze aandacht.” Volgens de gemeente is een snelle oplossing nu niet mogelijk, want daarvoor zou de brug vervangen en verbreed moeten worden.

Zwolle stad

7 x dingen waar volgens jullie niet (genoeg) over nagedacht is in Zwolle

Wauw, wat een reacties kregen we op ons oproepje: waar in Zwolle is echt niet over nagedacht? We heb...

Meer over

Gemeente

adv.