Nou ja zeg! Zwolle minder aantrekkelijk om te wonen

Door Hilke Vos 26 mei 2019

Dat het fantastisch is om in onze Hanzestad te wonen, wisten wij als Zwollenaren natuurlijk al lang. Toch zakken we dit jaar in de Atlas voor gemeenten, een soort Quote 500 voor de vijftig grootste steden in Nederland – en is het blijkbaar minder goed toeven hier.

In de Atlas voor gemeenten worden de vijftig grootste steden van Nederland op vijftig punten met elkaar vergeleken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bereikbaarheid van de gemeente, het culturele aanbod, veiligheid, de nabijheid van natuurgebieden en het historische karakter van gemeenten.

Amsterdam is de winnaar

Amsterdam is wederom als winnaar uit de bus gekomen. Zwolle staat op plek 18 en zakt op de lijst, maar staat nog altijd wel hoger dan Deventer (34e). Toch jammer: tien jaar geleden stonden we nog wél in de top 10. Waarom we zo gezakt zijn? Het culturele aanbod zou sterk gedaald zijn de afgelopen jaren en de ov-bereikbaarheid is niet optimaal, vanwege de werkzaamheden rondom het station, zegt Atlas-auteur Marten Middeldorp tegen De Stentor.

De volledige top vijftig ziet er zo uit:

Beeld: Atlas voor gemeenten

Geef ons maar Amsterdam Zwolle

Overigens vinden wij toch écht dat je beter in Zwolle dan in Amsterdam kunt wonen. Hier lees je er meer over:

11 x waarom je liever in Zwolle woont dan in Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam. Eh…Zwolle zul je bedoelen. Want in Zwollywood, daar gebeurt van alles. En z...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.