Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doek valt voor IJsselhallen Zwolle, dit zijn de nieuwe plannen

Door Hilke Vos 3 juni 2020

Gek idee: de IJsselhallen in Zwolle gaan definitief dicht. Nog gekker is dat je over vijf jaar waarschijnlijk kunt wonen op deze plek, want de gemeente wil huizen bouwen op de huidige evenementenlocatie. De stekker gaat er na 30 jaar uit, mogelijk al per volgend jaar, zo meldt De Stentor.

Wanneer de deuren precies sluiten is niet helemaal duidelijk. Tot eind 2023 zijn de huidige IJsselhallen in ieder geval nog beschikbaar voor diverse grote en kleine evenementen. Daarna loopt het huurcontract tussen de gemeente Zwolle en Libema af. Een alternatieve plek voor evenementen is er nog niet, aldus Monique Schuttenbeld, wethouder evenementen.

“Helaas is door de coronacrisis een onzekere periode ontstaan voor de evenementenbranche en stellen wij een besluit voor de raad voor een nieuwe, alternatieve eventvoorziening uit. Naar verwachting kan dit najaar een voorstel aan de gemeenteraad worden aangeboden. Door de RIVM-maatregelen zijn voorlopig alle evenementen in de IJsselhallen afgelast en is er voor Libema een uiterst lastige situatie ontstaan. We hopen voor alle bezoekers en voor de organisatie dat het binnenkort weer mogelijk wordt evenementen te organiseren.”

En dan, over een paar jaar?

Woningen bouwen, als het aan de gemeente ligt, inmiddels al een langlopend plan. Het 8,5 hectare tellende terrein, zo groot als zestien voetbalvelden, wordt daarmee de grootste binnenstedelijke nieuwbouwlocatie in Zwolle. En dat is hard nodig, volgens het stadsbestuur, vanwege de grote vraag naar woningen in de stad. “We willen er een wijk bouwen die past bij het karakter van de Kamperpoort en de Veerallee, maar ook bij de binnenstad en Spoorzone.”

Reacties

Het sluiten van de IJsselhallen leidt tot veel reacties op social media. Zo vindt Gerben Koopman het een raar idee, Zwolle zonder IJsselhallen, zegt hij op Twitter. “Samen met mijn vader om 04.00 uur de wekker en bij de veemarkt kijken. Schoolzaalvoetbaltoernooien waarbij de geur van het vee nog in de hallen hing. Nooit meer vergeten. Hopelijk komt er snel een goede eventlocatie voor terug.”

Wat vind jij? Laat het ons weten!

Zwolse Kiki is 16 en staat nu al op het podium: ‘Ik wil het liefst naar de toneelschool’

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je sc...
chicking

Nieuw fastfoodrestaurant Chicking opent deuren in hartje Zwolle

Zin in gefrituurde kip? Goed nieuws, want in het oude pand van de Kijkshop in hartje Zwolle opende m...

7 x dit is waarom je liever in Zwolle woont dan in Deventer

Twee Hanzesteden vlakbij elkaar: Zwolle én Deventer. Toch is ónze stad veel toffer, vind je niet? Wi...

Makkelijk! 5 x bij deze (lunch)zaken in Zwolle hoef je niet te reserveren

Deze week mocht de horeca weer open en konden we eindelijk weer bij onze favoriete plek terecht. Lek...

Meer over

Gemeente

adv.