Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Zwolle: Stapavond voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar

Door Hilke Vos 24 januari 2019

Stappen in hartje Zwolle als je tussen de 16 en 18 bent, dát missen jongeren in die leeftijdsgroep, zo blijkt uit onderzoek van de Jongerenraad Zwolle (JRZ). Vandaar dat er zaterdag 26 januari – als pilot – wordt afgetrapt met een fijne party bij Club Bommel.

Voor JRZ stond het al een tijdje op de agenda: als je onder de 18 bent wil je óók gewoon uitgaan. Maar hoe kun je dat voor elkaar krijgen? Er volgde een gesprek met horeca en de gemeente en zo werd een pilot bedacht: een speciale stapavond voor jongeren tussen 16 en 18 jaar. “We hebben uiteraard eerst een draagvlakonderzoek laten doen; daaruit bleek dat maar liefst 87 procent van de Zwolse jongeren onder de 18 uit zou willen. Een duidelijk signaal waar we iets mee willen doen”, zegt Kieran Sonnevelt van JRZ.

Uniek concept

Voor de pilot is een nieuw concept in het leven geroepen: unieke feesten in de binnenstad, die plaatsvinden in aparte zalen van horecagelegenheden. Deelnemende horecapartijen zijn Bommel, Pandje 2.0, Bloopers, Blij, Het Vliegende Paard en Hedon. Elke twee weken gaan twee horecagelegenheden voor jongeren tegelijkertijd open. De pilot start op 26 januari en loopt door tot april 2019, hierna volgt een evaluatiemoment.

Geen alcohol

Er wordt tijdens deze feesten aan jongeren onder de 18 geen alcohol geschonken en daarmee leven de ondernemers de Drank- en horecawetgeving na. Door gerichte inzet van alle partijen worden krachten gebundeld en alcoholgebruik voorkomen. “Ik doe dit in Bommel al een tijdje en dat zijn hele gezellige avonden. Door deze pilot krijgen jongeren weer een plek in de horeca en dat is een goede zaak. Uitgaan moet leuk zijn voor iedereen, en feesten kan ook heel goed zonder alcohol”, aldus Dyomar Holder, eigenaar van Bommel.

Hoewatwaar

JRZ heeft samen met horecaondernemers in de binnenstad, BUZ en Buro Ruis de nieuwe uitgaansavond Sneak Preview geïnitieerd. “Op 26 januari trappen we de Sneak Preview vanaf 22.00 uur af in de Bommel en Pandje 2.0, dus kom ook gezellig!” Tickets kosten 5 euro en bestel je hier.


Meer over Club Bommel ontdekken?

Club Bommel cafés

Gesloten14:00 - 02:00

Jufferenwal 19B, Zwolle

Bekijk meer:cafés
schaatsen Zwolle

Schaatsen paraat? De ijsbaan gaat vanmiddag open!

Héél goed nieuws: IJsverenging WVF laat via Twitter weten dat er vanaf donderdag 24 januari 13.00 uu...

adv.