Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Zwolle! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Hilke Vos 6 augustus 2020

Als het tropisch weer wordt, trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum in het Wezenlandenpark of de Diezerstraat. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad?

In je Speedo over de Grote Markt?

Over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar iemand die in zijn Speedo over de Grote Markt loopt terwijl op het terras zit te chillen is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Tekst loopt verder onder de giphy

Swimming Pool GIF - Find & Share on GIPHY

Weinig regels

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn eigenlijk maar weinig regels die zich bezighouden met naakt rondrennen. Met je gezonde verstand kom je meestal al een heel eind: in je blootje radslagen maken in het Wezenlandenpark doe je natuurlijk niet. Toch?

Zolang er niemand mee zit

Onze collega’s van indebuurt Breda belden met een woordvoerder van de landelijke politie voor een verlossend antwoord. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die er een melding van maakt.”

Tekst loopt verder onder de giphy

Naked Chad Michael Murray GIF - Find & Share on GIPHY

In Zwolle

Iedere gemeente mag eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen, maar het hangt voor een groot deel dus af van wat de mensen in de buurt ervan vinden. Als niemand het erg vindt dat jij de boel eens flink laat wapperen, dan ís het ook niet erg. Niet dat we je op ideeën willen brengen, maar dan weet je in ieder geval dat je rustig een potje kun gaan badmintonnen als al je broeken in de was zitten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Zwolle staat dat compleet naakt rondbanjeren is verboden. Verder zijn er geen gemeentelijke regels als het gaat om hoeveel kleren je minimaal aan moet.

Lees ook:

zomers drankje gezond

Het is bloody hot: dit zomerse drankje is verkoelend én gezond

De zon schijnt volop en deze week krijgen we te maken met tropische temperaturen. Makkelijk om dan n...
bramen

MAG DAT: Zomaar bramen plukken in de Zwolse natuur?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Nieuwe lijst gft-afval beschikbaar: dit mag wel en niet in de groene container

Sinds kort is er een nieuwe lijst voor groente-, fruit- en etensresten en tuinafval ontwikkeld. Door...

Mag dat: je kliko alvast aan de weg zetten voordat je op vakantie gaat?

Als je terugkomt van vakantie, is er niks vervelenders dan erachter komen dat de buurman is vergeten...

Meer over

Gemeente

adv.