Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: wanneer je maar wilt glas in de glasbak gooien?

Door Marielle Huisjes 24 september 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je wanneer je maar wilt glas in de glasbak gooien?

Stel: je bent een opgeruimd type en na een feestje of etentje besluit je gelijk alle lege flessen naar de glasbak te brengen. Mag dat? Nee, dat mag dus niet. De gemeente vraagt Zwollenaren om na 20.00 uur geen afval meer te storten in ondergrondse containers vanwege geluidsoverlast. Datzelfde geldt voor glas gooien in de glasbak.  Dat rinkelende glas kan ’s avonds laat of juist ’s ochtends vroeg namelijk een bron van overlast zijn voor omwonenden van de glasbak. Probeer dus zoveel mogelijk tussen 08.00 en 20.00 uur gebruik te maken van de glasbak.

Stille glasbak

Wie weet lachen we hier over 20 jaar om. ‘Weet je nog: als we glas gingen weggooien, dan hoorde de hele buurt het gerinkel.‘ Er zijn intussen namelijk ook geluidsdempende glasbakken op de markt die een stuk stiller zijn. Het glas valt dan niet op het metaal, maar op de rubberen bodem van de glasbak ligt geluidwerend noppenschuim. En dat scheelt.

Lees ook

Aha! Deze Zwolse zit achter de stoepkrijt-Peperbusjes in Assendorp

De foto die we eerder dit jaar plaatsten op Instagram scoorde enorm: een betonnen paaltje in Assendo...
zonsopkomst-zwolle

Goedemorgen! 9 x prachtige plaatjes van Zwolle in de vroege ochtend

De vroege ochtenden hebben altijd iets magisch. De meeste mensen liggen nog op één oor, je hoort all...

Meer over

Gemeente

adv.