Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: vanaf een brug in het water springen?

Door Carin Van der Meij 30 juni 2020

Nu is die verkoeling niet per se nodig, gezien het druiliger weer. Maar mocht er een hittegolf 2.0 komen, wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Wij vragen ons af: mag je vanaf een brug een duik in het water nemen?

Het is vooral populair onder jongeren: een duik nemen vanaf een brug in Zwolle. Maar mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is kort, maar krachtig: nee.

Boete voor springen vanaf brug

Naast dat het levensgevaarlijk is om van een brug af te springen, is het ook nog eens verboden. Je mag überhaupt niet in de buurt van een brug zwemmen, laat staan een duik nemen. Doe je het wel en word je betrapt? Dan kun je rekenen op een fikse boete van €140,-.

Gevaarlijk

Het springen van een brug is sowieso geen goed idee. Door het troebele water kun je vaak niet inschatten hoe diep het water is en of er iets op de bodem ligt. Zo kun je per ongeluk op een winkelwagentje, fiets of een ander scherp voorwerp terechtkomen. Spring je van een brug in het water waar ook boten varen? Dan is het extra gevaarlijk. Vanaf een boot ben je niet of nauwelijks te zien en het vaartuig kan niet snel stoppen. Bovendien kun je meegezogen worden door de sterke onderstroom van een passerend schip. Kortom: levensgevaarlijk!

Zwemverbod

Wil je zwemmen in de buitenlucht? Houd er dan ook rekening mee dat er op meer plekken een zwemverbod is. Zo is het verboden om te zwemmen bij:

  • de vaarweg van rivieren;
  • kanalen;
  • de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen;
  • de buurt van een brug, sluis, stuw of ballenlijn;
  • de routes van veerponten;
  • rond en in havens;
  • snelvaargebieden;
  • op plekken die specifiek aangewezen zijn als verboden gebied.

Zwem je toch in één van deze gebieden? Dan riskeer je een boete van €140,-.

Zwemwater

Op de website Zwemwater.nl kun je ook het actuele zwemadvies per water zien. Kies je toch voor veilig, dan kun je hier vinden in welke zwembaden je in de buurt een bommetje kunt maken.

Zwolse kapperszaak

Deze Zwolse kapperszaak is uitgeroepen tot beste van de provincie

Tof nieuws van Zwolse bodem, want Ben’s Barbershop in Zwolle-Zuid is met de meeste stemmen provincie...

Jammie! Hier in Zwolle scoor je vandaag een gratis donut

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantasti...

Meer over

Gemeente

adv.