Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Poepen in de bosjes in Zwolle

Door Pye van der Linde 15 juni 2018

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Zoals: Mag je op straat of in de bosjes poepen in Zwolle?

Het heet niet voor niks ‘behoefte’, toch? Soms móet je echt en is er geen openbaar toilet in de buurt. Dan maar even in de bosjes? Mag dat?

Nee. In de Zwolse APV (Algemene Plaatselijke Verordening), artikel 4:8, staat: “Het is verboden binnen de bebouwde kom op een openbare plaats zijn natuurlijke behoefte te doen buiten daarvoor bestemde plaatsen”.

Ook al gaan de plantjes er misschien goed van groeien en er niemand in de buurt is, poepen in de openbare ruimte mag niet.

En honden dan?

Sorry, honden hebben als je het zo bekijkt net iets meer rechten dan mensen. Een hond mag gewoon op straat, in de bosjes of op het grasveld een mooie bruine draaien. Dan moet wel het baasje het direct opruimen (artikel 2:56: “Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond onmiddellijk worden verwijderd”).

Moet je echt en wil je geen boete riskeren, kijk dan even hier:

openbare-toiletten-zwolle

7 x op deze Zwolse openbare toiletten zit je goed

Je kent het wel, na een avondje stevig borrelen in de stad moet je plotseling héél nodig naar de wc....

Meer over

Gemeente

adv.