Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: kippen houden in een Zwolse woonwijk

Door Maaike van der Ploeg 29 oktober 2020

Zijn hennen, hanen en kuikens wel of niet geschikt als huisdieren? De meningen hierover zijn verdeeld. De een vindt het fantastisch en wil elke dag wel een vers eitje uit eigen achtertuin bij het ontbijt. De ander vindt het verschrikkelijk en kan het gekakel en gekraai niet aanhoren. Het kan dan ook voor de nodige burenruzies zorgen. Om dergelijke ruzies in de kiem te smoren stellen wij de vraag: mag je wel kippen houden als je in een Zwolse woonwijk woont?

Het houden van kippen is in de meeste gemeenten – zolang het niet voor overlast zorgt – in elke tuin toegestaan. Zo niet? Dan staat deze uitzondering beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente.

Kippen in Zwolle

Het houden van kippen in je eigen tuin is in de meeste gemeenten toegestaan. Zo niet? Dan staat deze uitzondering beschreven in de APV van de gemeente. In Zwolle zijn hier geen woorden aan vuil gemaakt en dus is het antwoord: ja, je mag kippen houden in je eigen tuin.

”Het is wel handig om je op voorhand goed in te lezen voordat je een kip aanschaft. Bijvoorbeeld het type ras, de verzorging die ze nodig hebben en of er genoeg ruimte is in de tuin”, laat de Gemeente Zwolle weten.

Een toompje verenbalen

Tip? Deskundigen van het Kippenhuis raden aan om een ‘toompje’ kippen aan te schaffen. Dat is een groepje van drie kippen of meer. Een haan -die over het algemeen de grootste snavel heeft- is dus geen must in het kippenhok.

Lees ook:

kitten

Hoe lief! 10 x de leukste Zwolse huisdieren

Hieperdepiep! Het is dierendag, de dag waarop we extra blij zijn met onze (harige) vrienden. Wij Zwo...
sint maarten

Mag dat: Sint Maarten lopen in Zwolle?

”Elf november is de dag dat mijn lichtje branden mag…” Nog even en dan is het zo ver. Op 11 november...
alcohol

Mag dat: een alcoholvrij biertje na 20.00 uur kopen?

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkope...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.