Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je auto wassen op de stoep?

Door MichellevdMolen 20 mei 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: is het in Zwolle toegestaan om je auto te wassen op de stoep? 

De zon schijnt, de temperatuur loopt op en je weet wat dat betekent: Nederlanders gaan massaal naar buiten. Maar dat is op dit moment nu nét niet de bedoeling. Dus zoeken we activiteiten bij huis. Ramen lappen, onkruid wieden én de auto wassen. Gewoon voor of naast het huis, op de stoep.

Mag dat?

Het is maar een sopje, dus wat is het probleem? Scheelt ook meteen weer met het onkruid wieden, want de planten schijnen niet al te best op het zeepsop te reageren. Maar is het wel zo zwart-wit? Het AD schreef afgelopen weekend in de zaterdagkrant dat ‘stoepwassen’ in steeds meer gemeentes niet meer is toegestaan, vanwege de milieuvervuiling. Hoe zit dat eigenlijk in de gemeente Zwolle?

Autowasplaats

In de gemeente Zwolle mag je je auto NIET op de stoep wassen, wanneer je dit doet met niet of slecht afbreekbare zeep. Dit verontreinigt namelijk de bodem en het oppervlaktewater. Ook mag je olie en koelvloeistof niet op straat of in putjes laten lopen. Er wordt je dus vooral aangeraden om je auto te wassen op een autowasplaats of in een autowasserette. Is het sowieso niet fijner wanneer het werk voor je gedaan wordt?

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

handschoen

MAG DAT: je plastic handschoenen in de afvalemmer voor plastic gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: Zomaar een bankje voor je huis zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw viervoeter d...

Meer over

Gemeente

adv.