Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maatregelen afvalinzameling ROVA: ‘Bezoek aan het milieubrengstation is geen uitje’

Door Hilke Vos 26 maart 2020

Veel inwoners brachten vorig week een bezoek aan het milieubrengstation van ROVA in Zwolle, wat zorgde voor grote drukte en lange wachtrijen. Daarom roept de organisatie op alleen te komen als het echt noodzakelijk is.

Wat kun je zelf doen?

Als je een milieubrengstation bezoekt vraagt ROVA extra aandacht te hebben voor hygiëne en veiligheid. “Denk hierbij aan betalen met pinpas en gepaste afstand houden tijdens je bezoek aan het milieubrengstation.” De openingstijden zijn nog gewoon hetzelfde. Niet-spoedeisende vragen en meldingen mail je naar het klantcontactcentrum: [email protected] Verder gelden de volgende regels:

  • De medewerkers van ROVA assisteren niet bij het uitladen
  • Bij uitladen van spullen mag maximaal 1 persoon de auto verlaten (dus kom alleen als je je spullen zelf uit de auto kunt laden)
  • Medewerkers zijn geïnstrueerd om 1,5 meter afstand te houden
  • Voor voldoende afstand op het terrein worden een beperkt aantal voertuigen tegelijk toegelaten

ROVA merkt dat er meer bezoek is dan gewoonlijk. “Een bezoek aan het milieubrengstation is geen uitje. Kom dus alleen als dat echt noodzakelijk is en houd je aan bovenstaande regels.”

Tuinafval

Corona-thuiszitters gaan massaal in de tuin aan het werk en snoeizakken zijn niet aan te slepen in Zwolle, zo meldt dagblad De Stentor. “Wij kiezen ervoor om, ondanks de extra vraag, geen extra routes voor tuinzakken te rijden, zodat we onze gebruikelijke dienstverlening als het legen van containers zo lang mogelijk gewoon door kunnen laten gaan”, zegt ROVA. Tuinafval kan nog wel gewoon gebracht worden naar het milieubrengstation, maar liever alleen als het noodzakelijk is.

Meer weten? Bekijk dan de website van ROVA, waar je een overzicht vindt met veelgestelde vragen

Coronavirus in Zwolle: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het aantal besmette patiënten in Nederland loopt flink op. Ook in Zwolle is het coronavirus geconsta...

[VIDEO] Leo en Jan varen op de vuilnisboot van Zwolle: ‘Hier vonden we ooit een paardenkop!’

Als het weer een beetje aangenaam is (lees: droog), wil je maar één ding: het water op. Dan is het w...

adv.