Handig! Dit zijn de extra koopavonden rond de feestdagen in Zwolle 2018

Door Merel Revet 11 oktober 2018

Yay! De feestdagen komen eraan (althans, nog maar twee maandjes) en dat betekent extra koopavonden. We zochten voor je uit wat de plannen zijn voor de Zwolse winkels, zodat je niet met lege handen aankomt op het familiediner. 

In principe mogen winkels in Zwolle iedere dag tussen 06.00 en 22.00 open zijn. Behalve op Goede Vrijdag, kerstavond (24 december) en Dodenherdenking (4 mei), dan moeten de winkels vanaf 19.00 uur dicht zijn, zo laat de gemeente Zwolle weten.

Sinds augustus 2018 mogen winkels zelf beslissen of ze open gaan op zon- en feestdagen. Om het een beetje overzichtelijk te houden, is er een advies voor openingstijden opgesteld in overleg met actieve ondernemers en grootwinkelbedrijven. Zo voorkom je dat je onverwachts voor een dichte deur staat, wel zo fijn.

Openingstijden feestdagen 2018

ZwolleFonds, een samenwerking tussen winkeliers, horeca en publieksgerichte ondernemingen in het centrum van Zwolle, heeft besloten dat een handvol grote winkelketens extra koopavonden mag hebben op 4 december en vrijdag 21 december, speciaal voor kerst. Andere ondernemers kunnen zelf beslissen of ze hierin meegaan. Het advies van Citycentrum is om op eerste kerstdag niet open te gaan.

parkeren

Balen! Binnenkort betaald parkeren op zondagmiddag

Gratis parkeren op zondagmiddag wordt verleden tijd. Vanaf medio oktober gaan bezoekers van de Zwols...

 

Meer over

Gemeente Nieuws