Handig! Dit zijn de extra koopavonden rond de feestdagen in Zwolle 2018

Door Merel Revet 11 oktober 2018

Nice! Speciaal voor Sinterklaas en Kerstmis zijn in Zwolle extra koopavonden ingepland, zodat je net even iets meer tijd hebt om te shoppen voor je familie, vrienden of gewoon voor jezelf. Leuke cadeaus of feestoutfitjes scoren en daarna lekker opwarmen op een terrasje mét heater. 

Kerstavond

In principe mogen winkels in Zwolle iedere dag tussen 06.00 en 22.00 open zijn. Behalve op Goede Vrijdag, kerstavond (24 december) en Dodenherdenking (4 mei); dan moet alles vanaf 19.00 uur dicht zijn, zo laat de gemeente Zwolle weten. Let op: op kerstavond sluiten in het centrum de meeste winkels hun deuren om 17.00 uur.

Sinds augustus 2018 mogen winkels zelf beslissen of ze open gaan op zon- en feestdagen. Om het een beetje overzichtelijk te houden, is er een advies voor openingstijden opgesteld in overleg met actieve ondernemers en grootwinkelbedrijven. Zo voorkom je dat je onverwachts voor een dichte deur staat, wel zo fijn.

Extra koopavonden kerst en Sinterklaas

ZwolleFonds, een samenwerking tussen winkeliers, horeca en publieksgerichte ondernemingen in het centrum van Zwolle, heeft besloten dat een handvol grote winkelketens voor kerst en Sinterklaas ’s avonds open mag. Andere ondernemers kunnen zelf beslissen of ze hierin meegaan. Het advies van Citycentrum is om op eerste kerstdag niet open te gaan. Hieronder de twee extra koopavonden:

  • Dinsdag 4 december in de binnenstad van Zwolle (tot en met 21.00 uur)
  • Vrijdag 21 december in de binnenstad van Zwolle (tot en met 21.00 uur)

IKEA

Goed om te weten: op woensdag 5 december (Sinterklaas!) is IKEA tot 18.00 uur open (in plaats van 21.00 uur) en op 24 december sluit de winkel al om 16.00 uur. Op eerste kerstdag is de meubelgigant dicht, op tweede kerstdag kun je van 10.00 tot 18.00 uur aan de shop.

IKEA Zwolle woonwinkels

Nu gesloten12:00 - 18:00

Diepholtstraat 3, Zwolle

Bekijk meer:woonwinkels
winkelen-hemelvaartsdag

Deze supermarkten zijn open in Zwolle tijdens kerst 2018

Sta je met je neus boven de pannen het kerstdiner te koken, ben je nét dat ene belangrijke ingrediën...
kerst winkelen zwolle

Deze winkels zijn op tweede kerstdag 2018 open in Zwolle

Zin om meubels te shoppen op tweede kerstdag? Niet getreurd, er zijn voldoende bouwmarkten open in Z...
kerst-open-zwolle

5 x doen op eerste kerstdag 2018 in Zwolle

Geen familiebezoekjes of uitgebreide kerstdiners met ingewikkelde gourmetschotels gepland tijdens Ke...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.