Gratis parkeren in Zwolle: hier moet je zijn als je geen parkeergeld wilt betalen

Door Merel Revet 6 december 2018

Je kent het wel. Je gaat een dagje uit en je betaalt bijna evenveel aan parkeergeld, als voor je nieuwe schoenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er een aantal plekken waarbij je niet langs de kaartjesautomaat hoeft. Gratis parkeren in Zwolle kan hier: 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Provincie Overijssel

Foto: Google Maps

Buiten kantooruren (van 18:00 uur tot 07:00 uur) en in het weekend kun je gratis parkeren op het parkeer-terrein van de Provincie Overijssel. Deze parkeerplaats is op loopafstand van het centrum.

Vechtstraat

Foto: Google Maps

Op loopafstand van het centrum ligt de Vechtstraat, precies op het randje van een betaalde parkeerzone en een gratis parkeerzone. Dit betekent dat je op sommige plekken wel moet betalen en dat een aantal plekken gratis zijn. De rood gemarkeerde plekken op de bovenstaande afbeelding, zijn plekken waar je gratis kunt parkeren. Let op: op de Vechtstraat mag je aan de ene zijde wel gratis parkeren, terwijl je aan de overkant van de straat gewoon een kaartje moet kopen.

Dobbe

Foto: Google Maps

Winkelcentrum Dobbe in Aa-landen is van alle gemakken voorzien. Meerdere supermarkten en speciaalzaken waar je flink kunt shoppen. Het parkeerterrein bij dit winkelcentrum is volledig gratis.

Winkelcentrum Zwolle-Zuid

Foto: Google Maps

Bezoekers van Winkelcentrum Zwolle-Zuid kunnen zeven dagen per week hun auto gratis én overdekt parkeren in de parkeergarage. Voor de actuele openingstijden van de parkeergarage kun je hier terecht.

Wijthmenerplas

Foto: Google maps

Gratis parkeren bij de Wijthmenerplas? Dat kan in het laagseizoen van van 1 oktober tot 1 mei. In het hoogseizoen betaal je wel voor een dagkaart. 

Winkelcentrum Stadshagen

Foto: Google Maps

In Stadshagen kun je je auto overdekt parkeren of op één van de parkeerterreinen naast het winkelcentrum. Wat je ook kiest, alle plekken zijn gratis.

Kruising Nijverheidsstraat / Monteverdilaan

gratis parkeren
Afbeelding | Google Maps

Volgens een lezer kun je bij de kruising Nijverheidsstraat / Monteverdilaan ook gratis parkeren, achter Cibap. “Tussen kantoortijden bijna onmogelijk om te parkeren, maar na 17.00 uur is het helemaal leeg daar.”

Where else?

Zijn we nog een gratis parkeerplaats in Zwolle vergeten? Laat het ons weten en we vullen de lijst aan.

Lees ook:

parkeren-zwolle

Op 1 december geparkeerd in hartje Zwolle? Dan krijg je mogelijk een boete

Het is nooit leuk als je een boete op de mat krijgt, helemaal als-ie onterecht is. Als je zaterdag 1...
parkeren-zwolle

Parkeren in binnenstad Zwolle niet meer gratis op zondag, dit moet je weten

Een historisch besluit dat deze zomer is genomen: de winkels in Zwolle mogen iedere zondag open en d...

 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.