Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feest in Zwolle! Het project Katwolderplein is officieel geopend

Door Hilke Vos 13 april 2017

Het was feest gisteren! Viel er wat te vieren dan? Ja zeker, de officiële opening van het multifunctionele project Katwolderplein. Je weet wel, dat plein aan de westelijke stadsentree van Zwolle met de Pathé bios, de DEENrestaurantformule De Beren, 23 sociale huurwoningen en de grootste parkeergarage van Zwolle met 700 plekken.

“Met de opening van het Katwolderplein markeren we de afronding van de eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied”, geeft wethouder Ed Anker aan. “Bijna anderhalf jaar na de start van de bouw van dit plein, is deze locatie een bruisende plek van wonen, ontmoeting, recreatie en amusement geworden. De openbare ruimte is, waar mogelijk, inmiddels ingericht. Het laatste deel ronden we af als ook de andere delen van het plein zijn bebouwd. Dit gaat in twee blokken. De bouw van het eerste blok start dit najaar en de bouw van het laatste deel start in het voorjaar 2018.”

Ideale ligging

Het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de herinrichting van de westelijke stadsentree. De ligging is namelijk ideaal: tussen de historische Zwolse binnenstad én de A28. En niet te vergeten het nieuwe aanbod: in december vorig jaar opende Pathé een bioscoop met negen zalen en op 1 maart 2017 heeft DEEN Supermarkten, tegelijk met de parkeergarage, haar deuren voor het publiek geopend. De Restaurantformule De Beren, waar we eerder al over schreven, opent in het voorjaar van 2017 en de oplevering van de huurwoningen vindt medio juni plaats. Leuk weetje: DEEN en De Beren hebben nergens anders nog een vestiging in Overijssel. Zwolle rocks!

“Met het Katwolderplein heeft Zwolle een nieuwe poort naar de binnenstad gekregen”

Directeur Multi Netherlands Françoise Dechesne geeft aan trots te zijn op het hele project. “Met het Katwolderplein heeft Zwolle een nieuwe poort naar de binnenstad gekregen, waarbij de Rodentorenbrug een belangrijk verbindend element is.”

Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor project Katwolderplein?

Dok architecten uit Amsterdam. Het ontwerp van de bioscoop is in een samenwerkingsverband tussen Dok architecten (exterieur) en EUP design (interieur) tot stand gekomen. Michel Tombal Architect is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.