Er werd veel ingebroken in Zwolle en vooral bij huizen met deze postcode

Door Hilke Vos 7 december 2017

Het is weer vroeg donker buiten. Voor inbrekers is dit daarom de perfecte tijd van het jaar om hun slag te slaan. Maar in welke wijken wordt nu eigenlijk het meest toegeslagen in Zwolle?

Staat jouw wijk erbij?

Wist je dat je zelf kunt opzoeken of er bij jou in de wijk veel wordt ingebroken? De politie maakt die gegevens openbaar via haar website (cijfers van de laatste drie maanden). Zo werd er in de afgelopen drie maanden maar liefst twaalf (!) keer ingebroken in het centrum, zeven keer in de wijk Diezerpoort en ‘slechts’ twee keer in Stadshagen.

Inbraken Zwolle afgelopen jaar

Wij hebben ook gekeken naar de cijfers over de eerste negen maanden van dit jaar. Zo is er in postcodegebied 8031, dat is de wijk Holtenbroek, 22 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Opvallend: in juni zijn de meeste pogingen gedaan.

Check onderstaand kaartje als je benieuwd bent naar inbraken of pogingen daartoe in andere postcodegebieden:

Tips om inbraak te voorkomen

Het zal je maar gebeuren: je komt thuis na een weekje (kerst)vakantie en er is ingebroken. In één klap is je gevoel van veiligheid in huis verdwenen. Gelukkig heeft de gemeente een aantal fijne anti-inbraaktips opgesteld, want met een paar simpele maatregelen kun je de kans op een inbraak verkleinen. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars, zorg voor voldoende buitenverlichting, verstop geen sleutels buiten en regel goed hang- en sluitwerk.

via GIPHY

Meer over

Gemeente Nieuws