Dit moet je weten over de nieuwe busbrug in Zwolle

Door Hilke Vos 7 augustus 2017
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Very handig: Zwolle krijgt een nieuwe brug, speciaal voor bussen. De busbrug moet het toekomstige busperron aan de zuidzijde van het station verbinden met de kruising Westerlaan/Veerallee/Willemskade, allemaal om de drukke noordzijde van het station te ontlasten. Omdat je vast álles wilt weten over dit Spoorzone-project, hebben we wat wetenswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Money, money, money

via GIPHY

’t Gaat de gemeente flink wat kosten, want met de bouw van de brug is een investering van 13,5 miljoen euro gemoeid. Al wordt de helft gefinancierd door de provincie Overijssel.

Lange brug

busbrug-spoorzone-zwolle
Foto: Spoorzone Zwolle

De brug wordt straks 245 meter (!) lang. De totale lengte van het tracé voor de bussen meet zelfs 433 meter. De brugconstructie bestaat uit een kokerligger, deels van staal en deels van beton en rust op slechts twee landhoofden en vier slanke, betonnen pijlers. #wow

Drukte op de brug

via GIPHY

Het wordt druk straks op de brug, want naar verwachting gaan er 1200 bussen gebruik maken van de nieuwe verbinding. Belangrijk om in je oren te knopen: je mag niet lopen of rijden over de brug (behalve de buschauffeurs dan, en hulpdiensten).

Diertjes op de brug

via GIPHY

Er wordt bij dit project veel waarde gehecht aan groen (en diertjes). Zo worden de landhoofden beplant en kunnen vogels en vleermuizen er nesten bouwen. Hoe cute!

Wanneer klaar?

via GIPHY

Op dit moment is er op de plek waar de busbrug komt nog niets te zien, want er gebeurt op die plek nog niks, laat een communicatieadviseur van de gemeente Zwolle ons weten. “Voor je hier wat gaat zien, is het voorjaar 2018. Uiteraard wordt er achter de schermen wel hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de busbrug, dus wat dat betreft ligt alles op schema. In verband met de bouwvak staat de boel momenteel echter even op het spreekwoordelijke lage pitje.” Nog even geduld, dus!

Benieuwd naar wat nog meer wordt gebouwd in de spoorzone? Klik dan hier.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶