Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het gemiddelde inkomen van de Zwollenaar

Door Hilke Vos 10 september 2019

Je weet zelf waarschijnlijk niet wat je buurman verdient, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek weet álles. Zo kun je online precies checken wat het gemiddeld inkomen per inwoner van jouw stad is. Het is zelfs mogelijk om jouw inkomen te vergelijken met andere wijken bij jou in de buurt.

Zwolle telt inmiddels 126.116 inwoners. Het gemiddelde inkomen per inwoner in onze stad is €23.500,-. Per inkomensontvanger (dan tellen we bijvoorbeeld kinderen niet mee) is dat €30.100,-. Op de website allecijfers.nl kun je precies zien wat het gemiddelde inkomen van een Zwollenaar per wijk én buurt is.

Per stadsdeel

In de wijk Brinkhoek wordt met € 45.700,- per jaar gemiddeld het meest verdiend. De inwoners van de Diezerpoort hebben minder te makken met een gemiddeld inkomen van € 20.300,-.

Ook kunnen we de cijfers vergelijken met andere gemeentes in Overijssel en dan zien we dat het gemiddelde inkomen in onze stad héél oké is ten opzichte van andere steden in de provincie: alleen in Borne wordt iets meer verdiend (scheelt 100 euro). In Staphorst verdienen de bewoners gemiddeld het minst, namelijk € 18.800,-. Als we in onze regio kijken laten we Deventer (€22.800,-) en Kampen (€20.400,-) achter ons.

Lees ook:

Zwolse Mysteries: waar komt de naam Dieze vandaan?

In de rubriek Zwolse mysteries behandelen we wekelijks een vraagstuk waarvan je je misschien altijd ...
shirtless sixpack

#fitboy: Zwolse mannen met een sixpack

De zomer is misschien voorbij, maar dat betekent niet dat die prachtige summerbody's verborgen hoeve...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.