Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cijfers! Zoveel nieuwe coronabesmettingen zagen we de afgelopen twee weken in Zwolle

Door Hilke Vos 3 juli 2020

Benieuwd hoe de actuele situatie rondom corona in Zwolle is? Hieronder delen we het aantal coronabesmettingen in Nederland van de afgelopen twee weken. 

De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM.  

In bijna veertig gemeenten is het ‘rustig’ momenteel, met name in het noorden van het land. Voorst is nu koploper van Nederland, nog het enige felgekleurde gebied, schrijft De Stentor. Er zijn tweeëntwintig besmettingen geregistreerd in de gemeente, al maakt burgemeester Jos Penninx zich niet meteen grote zorgen.

“De gevallen waren te herleiden, allemaal. Een man in de gemeente kreeg het en werkte in een vleesverwerkend bedrijf bijvoorbeeld. Familieleden van hem kregen het zo ook. Die besmetting was snel in te perken. Los van de stijging zei ook de GGD dat het beeld rustig was in Voorst. Juist omdat besmettingsbronnen bekend waren en er geen grote pieken volgden. Plus het feit: de kaart heeft een bepaalde systematiek.’’

Hoe het zit met Zwolle?

En dan het aantal besmettingen in onze stad. Op de kaart hieronder zien we dat er in Zwolle de afgelopen twee weken drie besmettingen zijn geregistreerd. Er is geen Zwollenaar opgenomen in het ziekenhuis én niemand is overleden aan het coronavirus. Procentueel gezien is 0,0023 procent van de inwoners besmet (per 100.000 inwoners).

Andere steden in de omgeving

Ook in andere steden in de regio gaat het relatief goed: de afgelopen twee weken is in geen enkel ziekenhuis een patiënt opgenomen. In Kampen zijn drie mensen besmet geraakt, in Oldebroek nul!

Meer zien? Bekijk dan de interactieve kaart hieronder:

adv.