Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitgebreid dineren op de Ooster-Schelde: ‘Je hebt het hele schip voor jezelf’

Aangeboden door Ooster-Schelde 6 oktober 2020

Het schip aan de Pannenkoekendijk: je hebt haar vast weleens zien liggen. Wist je dat je er heerlijk kunt dineren, vergaderen of juist een mooie uitvaart kan organiseren? Juist nu is het een ideale locatie om elkaar te ontmoeten, want op het schip heb je alle ruimte en kun je jouw gasten veilig ontvangen.

Dit schip heeft een bijzondere geschiedenis. Ze komt helemaal uit Zeeland, waar ze in 1933 is gebouwd. De Ooster-Schelde. Tot 1972 is ze voor de Provinciale Stoomboot Diensten in Zeeland als veerboot ingezet, voornamelijk tussen Terneuzen en Hoedekenskerke. In 2015 werd een gat ontdekt in de boeg waardoor het schip steeds verder in de stadsgracht zakte. Arno en Henk van De Horecamannen hebben het schip van de verdrinkingsdood gered. Zij namen de Ooster-Schelde over en werkten hard om één van de laatste schepen van de Zeeuwse scheepsdienst in haar oude glorie te herstellen.

Inmiddels ligt ze er weer prachtig bij. Er zijn nog veel authentieke elementen bewaard gebleven: zoals de originele hoofdmotor, marmeren schakelborden, originele bemanningsruimten en koperen elementen in de stuurhut. Ook hangt een originele telegraaf in de machinekamer. Gaaf!

Voor alle feesten

Je kunt je vast voorstellen dat dit een unieke locatie is. Perfect voor een verjaardag, bruiloft, jubileum, borrel, presentatie of vergadering… Het schip is beschikbaar voor elk evenement, of dat nu voor een hele dag is of voor een paar uur. Daarnaast kan het ook een mooie locatie zijn voor een intieme uitvaart: in alle privacy en rust neem je afscheid en proost je op zijn of haar leven. De bemanning neemt graag het werk uit handen. Ze verzorgen jouw dag tot in de puntjes: van kaasfondue of sterrendiner tot kerstborrel voor de houtkachel. ”Het feestvieren moet even anders, maar dat betekent niet dat het minder leuk hoeft te zijn”, aldus Henk en Arno.

Lees verder onder de galerij. 

Foto: Ooster-Schelde
Foto: Ooster-Schelde

Ruim en veilig

Met het hele gezin, inclusief aanhang uit eten gaan is nu best een uitdaging. Op de Ooster-Schelde is genoeg ruimte voor de hele familie. Je hoeft de plek met niemand anders dan jouw gezelschap te delen, het schip is all yours. ”We ontvangen nooit meerdere groepen tegelijkertijd, hoe groot of klein het gezelschap ook is”, aldus Henk. Op afstand dineren is nog nooit zo gezellig geweest. Ook wordt rekening gehouden met de veiligheid. De Horecamannen zorgen voor intensieve luchtventilatie in de ruimtes en treffen de nodige hygiënemaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw verjaardag of familiediner helemaal coronaproof verloopt. ”Gastvrijheid is ons vak. Veiligheid hoort daarbij, dus dat staat bovenaan ons lijstje.”

Unieke locatie

Vanaf het schip heb je (vooral ’s avonds) een fantastisch uitzicht over de Zwolse gracht. Het schip is gemakkelijk te bereiken met de fiets en de auto. Vanaf 20:00 uur kun je jouw auto gratis parkeren naast het schip. De Ooster-Schelde ligt daarnaast op loopafstand van de binnenstad. Even de Rodetorenbrug over en je bent er!

Tekst gaat verder onder de galerij. 

Foto: Ooster-Schelde

Ben je geïnteresseerd? Eigenaren Arno en Henk denken graag met je mee om jouw perfecte evenement te organiseren op de Ooster-Schelde.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ooster-Schelde. Meer over Ooster-Schelde ontdekken?

Ooster-Schelde restaurants en horeca

GeopendHele dag

Pannekoekendijk 10, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.