Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant Poppe is vernieuwd en dit is het resultaat

Aangeboden door Restaurant Poppe 15 maart 2019

Wel eens gegeten bij Poppe? Al 43 jaar zit dit mooie restaurant met de befaamde Franse keuken in hartje Zwolle. Laatst is deze plek – één van de oudste restaurants in onze Hanzestad – helemaal vernieuwd. Nog meer reden dus om er eens te eten. 

“Vorig jaar hebben we de hele zaak op de kop gegooid,” vertellen eigenaren Sander en Nienke Struick. “Het was tijd voor iets nieuws. We hebben het restaurant tien jaar geleden overgenomen en sindsdien was er niet veel veranderd. Nu zit onze eigen stempel op het restaurant met onze ideeën en veranderingen.”

Foto: indebuurt Zwolle

Chique uitstraling

Wat is er allemaal veranderd? Nou, ten eerste valt het nieuwe interieur op. Van grijs-oranje naar een chique uitstraling met rustige kleuren. “De gemoedelijke huiskamersfeer blijft, want dat hoort bij Poppe. We willen dat mensen zich hier thuis voelen. Het is niet voor niets al 43 jaar het mooiste restaurant van Zwolle, een begrip en dat willen we zo houden.”

Menukaart

Dan de nieuwe menukaart. Een belangrijk punt voor Poppe: mensen moeten weten wat ze kunnen verwachten. Sander: “Onze gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken en constant herkenbaar. Bayonne ham, kreeft, zalm en vegetarische proeverij: er is voor ieder wat wils. Allemaal gemaakt van mooie en verse producten.” Sander en de andere koks kun je aan het werk zien in de open keuken, midden in het restaurant.

Foto: Indebuurt Zwolle

Hoefsmederij

Aan de muur hangen nieuwe schilderijen in sepia-tinten van onze mooie stad. En ook een doek van een hoefsmederij. Want ja, voor dit mooie stulpje een restaurant was, deed het dienst als hoefsmederij. Dat valt meteen op bij de ingang met de deuren van houtwerk: hier gingen vroeger de paarden naar binnen om beslagen te worden.

In 1866 kocht hoefsmid Poppe het pand en drie generaties lang is het Hoefsmederij Poppe gebleven. De ligging van de smid was heel gunstig, want de koetsiers en boeren die via de Nieuwe Havenbrug of de Kamperpoorterburg de stad Zwolle inreden, konden direct aan de linkerkant hun paarden bij de hoefsmid brengen voor nieuwe ijzers. Inmiddels is het gebouw een monument en rest alleen de naam en het Menu van de Smid op de kaart nog aan deze tijd.

Foto: indebuurt Zwolle

Reserveer een tafel

Deze heerlijke gerechten uit de Franse keuken eens proberen? Reserveer een tafeltje bij Poppe! Het restaurant is zeven dagen in de week open. Dineren vanaf 17.00 uur en lunchen dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur.


Meer over Restaurant Poppe ontdekken?

Restaurant Poppe restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 14:30 |17:00 - 23:00

Luttekestraat 66, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.