Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michelin deelt weer sterren uit, dit is de uitslag in Zwolle

Door Hilke Vos 13 januari 2020

Hoppa, de Michelinsterren voor 2020 zijn vandaag uitgereikt. De prestigieuze gids deelde aan acht (!) restaurants nieuwe sterren uit. De status in Zwolle: Jonnie Boer mag wéér drie sterren achter de naam van De Librije schrijven. Yes!

Tijdens het jaarlijkse culinaire feest in het DeLaMar Theater in Amsterdam werd de gids voor 2020 – en daarmee de nieuwe sterren – gepresenteerd. Dit jaar mogen 111 restaurants in Nederland zich ‘Sterrenrestaurant’ noemen. Zo kregen ander andere restaurant Eden in Valkenswaard, Graphite in Amsterdam en Noble Kitchen in Cromvoirt een Michelinster. Er komen verder geen restaurants met een tweede of derde ster bij.

Nieuwe ster

Michelin reikte dit jaar voor het eerst drie prijzen uit. Nieuw is de Young Chef Award voor de 23-jarige Cas Pikaar van restaurant Doyy in Eindhoven. Voor het eerst was er ook de Service Award, die Michelin in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland toekende aan Peter Bruins van restaurant Bokkedoorns in Overveen. De beste sommelier van het jaar is Koen van der Plas van Kasteel Heemstede in Houten. (Bron: De Stentor)

Drie sterren

Twee restaurants behouden hun drie sterren: Inter Scaldes in Kruiningen én ‘onze eigen’ Librije in Zwolle. “We doen het nog steeds met zoveel plezier”, zegt Therese tijdens de uitreiking. “We genieten ervan, maar kunnen het niet zonder ons team. Alleen zijn we nergens. Gasten blij maken is het leukste wat er is.”

Tot vorig jaar was er nog een derde driesterrenrestaurant, maar De Leest in Vaassen sloot onlangs de deuren. Verder heeft geen ander restaurant in onze Hanzestad een ster ontvangen, maar toevallig kennen wij van indebuurt zát plekken waar je – ondanks geen ster – heus wel heerlijk kunt eten!

Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2020.

giel

Dit komt er in de voormalige Librije in Zwolle

Weer wat nieuws in Zwolle, althans, over een paar maanden dan. Horeca-ondernemers Hendrik Karabagias...

Ranglijst 50 beste restaurants ter wereld bekend, op deze plek staat Librije

Jonnie en Thérèse Boer mogen trots zijn: De Librije staat opnieuw tussen de beste 50 restaurants ter...

adv.