Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonnie en Thérèse Boer openen Aziatische bar in Zwolle

Door Maaike van der Ploeg 19 oktober 2020

Leuk nieuws! Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije openen volgend jaar een Aziatische bar in Zwolle. Bar Senang komt naast Brass Boer Thuis te zitten. ”Zo kunnen de twee concepten elkaar versterken”, vertelt het stel aan Misset Horeca. 

Bar Senang komt in het pand waar voorheen ‘Soort van Winkel’ was gevestigd. ”Het stond al een tijdje leeg en we zijn benaderd door de eigenaar. We zien het als een mooi verlengstuk van Brass Boer Thuis”, aldus echtpaar Boer. De twee lieten eerder dit jaar al weten een Aziatisch restaurant, met dezelfde naam, te openen op Bonaire. Inmiddels is bekend dat het concept dus ook naar Zwolle komt.

Aziatisch snacken bij Bar Senang

Bij Senang (Maleisisch voor ‘je lekker voelen’) kun je straks genieten kleine, Aziatische gerechtjes. Het pand krijgt een bar achterin, met zo’n twintig sta-plekken. Voorin komen tafeltjes met plaats voor nog eens twintig gasten.

”De doorloop zal er hoog zijn. Het is een laagdrempelig concept, waar je zowel snel als uitgebreid wat kunt eten”, vertellen Jonnie en Thérèse. Het stel verwacht dat de twee –  naast elkaar gelegen – concepten, Senang en Brass Boer Thuis, elkaar gaan versterken. ”Wanneer het bij Brass Boer vol is, kunnen gasten alvast een klein snackje doen bij Senang.” Eventueel komt er een doorgang tussen beide panden.

Lees verder onder de Instagramvideo.

Ondanks coronacrisis

Het stel besloot de plannen door te zetten, ondanks de coronacrisis. ”We hebben goede afspraken kunnen maken met de pandeigenaar. We denken ook dat als dit voorbij is, dat de behoefte van de gast zo is dat de horeca het weer heel goed gaat doen.” Inmiddels is de horecavergunning binnen en is de bouwvergunning in aanvraag.

Verwachte opening

De opening van de bar staat gepland voor maart of april 2021. In november 2020 kun je al afhalen bij Senang. Nu zowel De Librije als Brass Boer Thuis gesloten zijn door de coronamaatregelen is het stel druk bezig met het verzorgen van online kookworkshops en online wijnproeverijen én met plannen buiten Zwolle. Het hele interview lees je op Misset Horeca. 

Lees ook:

zwartewaterallee

Nieuwe woningen aan de Zwartewaterallee, dit is het plan

Fiets je naar de wijken Holtenbroek en Aa-landen, het Deltion College of een winkel op Voorsterpoort...

Deze (nieuwe) winkels openen de deuren in Zwolle

Een waterjet-massage zonder nat te worden: indebuurt-reporter Maaike test Spa Capsule

Slecht nieuws voor outdoorliefhebbers: Mountain Warehouse gaat weg uit Zwolle

  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.