Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze nieuwe gerechten van dit Zwolse café wil jij proeven

Door Maaike van der Ploeg 29 augustus 2019

(H)eerlijke producten met een goede achtergrond en met liefde bereidt. Wij mochten alvast even spieken op nieuwe menukaart van Engel Winkelcafé, deze gerechten willen we je niet onthouden. Loop het water je al in de mond? Snel naar de Grote Markt, smullen!

(H)eerlijk

Bij Engel weet je zeker dat het eten wat jij in je mondje stopt een goede herkomst heeft. Duurzaam, biologisch en vooral heerlijk vers. De nieuwe menukaart zit als boekje in originele oude LP-hoezen -super origineel- en barst van de smakelijke gerechten.

Wat dacht je van een stoere plak bruin brood met rode biet en zachte geitenkaas (op de foto hierboven) of een broodje verse vette makreel met komkommerdressing en rode ui? Voor vaste gasten, natuurlijk staat de geliefde croque monsieur à la Engel (maisbrood met geraspte kaas, ei en room) nog steeds op de kaart.

Tekst gaat verder onder de foto.

Beeld | Engel Winkelcafé

Lunch en ontbijt

Naast verschillende vegetarische opties kunnen ook veganisten smullen van gezonde lunch bij Engel. Zo’n bruin broodje met pompoenhummus en gegrilde groenten is overigens sowieso niet te versmaden, ook als je niet vega eet. Echte vleesliefhebbers bedient Engel met de gerookte runderlende van biologische slagerij Haverkort en Amsterdams zuur van Kesbeke. Yum!

Wist je trouwens al dat je ook kunt ontbijten bij dit gezellige winkelcafé? Begin de dag met gebakken suikerbrood met moestuinjam, een weckpotje boerenyoghurt met huisgemaakt granola en fruit of ga voor de ontbijtpizza (willen wij proberen).

Afwas besparen

Bij Engel hechten ze veel waarde aan duurzaamheid. Daarom introduceert het winkelcafé met de nieuwe kaart ook een speciale aanbieding. Zin een tweede bakkie koffie of thee? Om afwaskosten te besparen krijg je vijftig cent korting op het tweede drankje in hetzelfde kopje. Goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee. ”Hiermee willen we bewustzijn creëren onder onze gasten,” vertelt Henk Schippers, één van de eigenaren. ”Daarnaast zeggen gasten wel vaker ‘oh, doe maar in hetzelfde kopje,’ zulk gedrag willen we natuurlijk belonen!”


Meer over Engel Winkelcafé ontdekken?

Engel Winkelcafé cafés

Gesloten08:00 - 17:30

Grote Markt 3, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Deze mannen bedenken de tofste horecaconcepten: ‘Van een feestje, komt eigenlijk altijd een feestje’

De Horecamannen zijn het brein achter vele horeca-ondernemingen. Arno de Boer (47) en Henk Schippers...

Meer over Ooster-Schelde ontdekken?

Ooster-Schelde restaurants en horeca

GeopendHele dag

Pannekoekendijk 10, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.