Deze 8 Zwolse restaurants staan in de IENS Top 2018

Door Hilke Vos 6 december 2017

Hoera! Zwolle gaat weer lekker, want we staan maar liefst acht (!) keer in de IENS Top 2018 (in totaal 1006 restaurants in de lijst). We kunnen dus wel stellen dat je behoorlijk lekker kunt eten in onze Hanzestad, toch? Dit zijn de acht gelukkigen:

Goed om te weten: de ranglijst van IENS wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren dat ruim 160 duizend recensies. Sinds de eerste IENS Top in 2001 zorgen de recensies van IENS-gebruikers voor een gevarieerde lijst met verrassende resultaten van de meest geliefde eetgelegenheden door het hele land.

<< < Pagina 1 / 9 >

De Librije

librije zwolle

Helemaal bovenaan in de IENS Top 2018 staat restaurant de Librije, met als rapportcijfer een 9,6. Vandaar ook de 227 (!) recensies, die bijna helemaal heel erg positief zijn. Genieten met een hoofdletter G wordt vaak genoemd en de service zou uitstekend zijn. Leuk om te weten: het driesterrenrestaurant stond toevallig laatst ook al op de eerste plaats in de gastronomische gids Lekker. #trots

Librije restaurants

nu openHele dag

Spinhuisplein 1

Bekijk meer: restaurants

Os en Peper

osenpeperzwolle
Foto: Facebook Os en Peper

Heel netjes: Os en Peper staat op plekje 31 in de IENS-lijst en scoort een dikke 9,3. “Een pareltje op het gebied van de kookkunst”, aldus één van de recensenten.

Os en Peper restaurants

vandaag gesloten

Ossenmarkt 7-8

Bekijk meer: restaurants

’t Pestengasthuys

t-pestengasthuys

Op plekje 78 staat ’t Pestengasthuys, een tof pand uit de vijftiende eeuw waar je seizoensgebonden menu’s eet. Het restaurant krijgt een 9,2 (!) op Iens. Voornamelijk door de goede bediening, het heerlijke eten en de bijpassende wijnen, zo lezen we in de recensies.

’t Pestengasthuys restaurants

nu gesloten17:30 - 22:30

Weversgildeplein 1

Bekijk meer: restaurants

Vidiveni Bistronomie

vidiveni-bistronomie

Volgens de moderne, laagdrempelige bistro Vidiveni Bistronomie zit schoonheid bij hen in de gerechten. Blijkt wel, want het restaurant scoort een dikke 9,1 op basis van 233 recensies en staat plek 128 in de IENS-top.

Vidiveni Bistronomie restaurants

vandaag gesloten

Jufferenwal 17

Bekijk meer: restaurants

Da portare VIA

pizzaria-bij-via-zwolle
Foto: Facebook Da Portare Via

Net nieuw in Zwolle en nu al een plek bemachtig in de IENS Top 2018: da portare VIA Sassenstraat. De pizzeria – die op plek 456 staat – heeft als rapportcijfer een 8,9. Volgens recensenten vooral verdiend door het lekkere eten en de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Da Portare Via pizzeria's

nu gesloten17:00 - 21:00

Sassenstraat 9

Bekijk meer: pizzeria's

Hotel Fidder

HotelFidder
Foto: Hotel Fidder

Bij Hotel Fidder krijg je ambachtelijke klassiekers met een verrassende, eigentijdse twist. En die twist wordt gewaardeerd, blijkt uit de reacties van mensen, evenals de knusse binnentuin. Vandaar dat Fidder op plek 646 staat en een dikke 8,8 op IENS krijgt. Nice!

Hotel Fidder hotels

Koningin Wilhelminastraat 6

Bekijk meer: hotels

ZòXander!

zoxander
Foto: Facebook ZòXander

Op plek 940 staat ZòXander!, een restaurant in een fraai monumentaal pand in hartje Zwolle. “Het eten was van uitstekende kwaliteit en erg goed bereid”, zo luidt het oordeel van één van de recensenten. Ook de bijpassende wijnen worden geprezen. Niet geheel een verrassing dat het restaurant een mooie 8,7 als rapportcijfer krijgt.

ZòXander! restaurants

nu gesloten07:15 - 21:30

Rodetorenplein 16

Bekijk meer: restaurants

De Agnietenberg

agnietenberg-zwolle

Hekkensluiter in de lijst is de Agnietenberg (wat betreft Zwolse restaurants dan), die op plek 954 staat. Men is vooral lovend over de afgelegen plek, die ideaal is voor rustzoekers. Het restaurant krijgt een 8,7 en scoort dus een dikke vette voldoende.

De Agnietenberg lunch

nu gesloten10:00 - 21:00

Haersterveerweg 23

Bekijk meer: lunch

Top 2018

Check hier de volledige IENS Top 2018. Laat ons vooral ook weten wat jouw favoriete Zwolse eethotspot is.

via GIPHY

<< < Pagina 1 / 9 >
Foutje gezien?

Lees mee en reageer! (2 reacties)

Reactie