Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Buurman | Verslokaal zet lokale helden in het zonnetje: ‘Weten wat je eet en van wie je eet’

Aangeboden door De Buurman -VersLokaal 11 oktober 2019

Verse, gezonde en lekkere producten uit de buurt, dat is De Buurman | Verslokaal. “Weten wat je eet en van wie je eet!” (H)eerlijk eten hoeft namelijk niet van ver te komenBij het Verslokaal aan de Campherbeeklaan in Zwolle vind je heel veel verse producten van lokale telers, maar kun je ook maaltijdboxen (en straks ook kant-en-klaar maaltijden) bestellen.

Recht van het land

Jeroen Stegeman komt uit een agrarische familie. Na carrière gemaakt te hebben in de supermarktwereld ging hij terug naar zijn roots. ”Bij de supermarkt merk je dat het vooral draait om geld verdienen. De producten zijn eigenlijk één grote marketingtruc. En zelfs bij de A-merken kun je er niet meer echt vertrouwen op dat je kwaliteit in huis haalt. De boeren krijgen de schuld, maar het systeem klopt niet meer. Met De Buurman willen we een beter en eerlijker voedselsysteem opzetten”, vertelt Jeroen.

“Je moet klein beginnen en anders inkopen, daar red je het klimaat mee. Ik geloof in de lokale formule, je bent niet langer afhankelijk van grote systemen, maar pakt zelf de macht terug. We kunnen er uren over praten, maar uiteindelijk moet je het gewoon doen”, lacht hij.

Terug naar de basis

Bij De Buurman | VersLokaal vind je veel groenten en fruit, boerenkaas, melk, vlees en straks ook brood. ”Gezonde voeding recht uit de natuur, vol vitamines en mineralen, van lokale telers. Je kunt tientallen euro’s besteden aan supplementen, maar als de basis goed is hoeft dat niet.”

Terug naar de basis dus, terug naar de pure producten waar oma vroeger haar maaltijden mee bereidde. ”Van huis uit ben ik gewend om goed te eten. Mijn ouders hadden een moestuin en we haalden onze kaas en melk bij de boer, we aten dus recht van het land.”

Foto | indebuurt

Lokale helden

Transparantie, daar draait het om. ”Mensen worden gelukkig steeds bewuster. Ze willen weten waar hun eten vandaan komt. Weten wat je eet en van wie je eet. Wij gaan voor eerlijke prijzen en eerlijke producten”, legt Jeroen uit. ”Want als de producent een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product, dan kan hij zich blijven ontwikkelen en verduurzamen. In ruil hiervoor krijgt de klant weer een smaakvol, eerlijk en puur product.”

De Buurman | VersLokaal noemt leveranciers niet voor niets ‘Lokale Helden.’ ”We zoeken de pareltjes in de regio. Ze zijn dagelijks met hart en ziel bezig met hun trots. Wij willen ze echt op een voetstuk zetten!”

Maaltijdboxen

De maaltijdboxen van De Buurman | VersLokaal zitten vol pure producten en verse kruiden. Elke box bevat vaste recepten en bijpassende ingrediënten, waarmee je binnen dertig minuten een smaakvolle, gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel zet. ”We worden daarin ondersteund door een culinair team en een diëtiste om ervoor te zorgen dat elk recept de juiste verhoudingen en samenstelling van een gezonde, gevarieerde maaltijd heeft.”

Vanuit het distributiecentrum in IJsselmuiden worden de boxen overal in de regio bezorgd. Ben je benieuwd wat er op het menu staat? Op de website kun je alvast lezen welke recepten je die week kunt gaan koken, maar weinig klanten ‘spieken’. ”Ze worden graag verrast,” vertelt Jeroen lachend.

Verse maaltijden

Bij De Buurman | VersLokaal staat de klant centraal. ”Wij waaien niet met trends mee, maar spelen in op wat onze klanten belangrijk vinden. Die buurtgedachte is leidend; je moet het met elkaar doen!”, stelt Jeroen. De Buurman | VersLokaal gaat daarom binnenkort ook verse maaltijden leveren, natuurlijk uit eigen keuken. Je kunt ze kant en klaar afhalen of laten bezorgen. Houd de indebuurt en de website van De Buurman | VersLokaal in de gaten.


Meer over De Buurman -VersLokaal ontdekken?

De Buurman -VersLokaal winkelen

Vandaag gesloten

Campherbeeklaan 52, Zwolle

Bekijk meer:winkelen
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.