Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Blijf fit! 3 x daarom is sushi zo gezond

Aangeboden door I Love Sushi 31 maart 2020

Dat sushi lekker is, hoeven we jou vast niet te vertellen. Er bestaan verschillende varianten, dus je kunt eindeloos variëren. En natuurlijk zien die sushirollen er geweldig uit! Maar wist je ook dat het heel gezond is? Bij I Love Sushi Zwolle kunnen ze je er alles over vertellen. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Licht verteerbaar

i love sushi zwolle
Foto ter illustratie

Sushi is laag in calorieën en laag in vet; dit maakt het perfect voor een gezonde(re) lunch of avondmaaltijd. Let er wel op dat je voor de juiste soorten sushi kiest. Die krokante sushi’s met gefrituurde ingrediënten zijn hartstikke lekker, maar niet zo licht verteerbaar. De maki-sushi met zeewier en rauwe vis of rauwe groenten zijn een verantwoorde keus. Eet je liever koolhydraatarm? Ga dan voor sashimi!

Tip: verwissel de pikante mayonaise voor een extra portie gember als je het graag gezond wilt houden.

Vers

i love sushi zwolle
Foto ter illustratie

Bij I Love Sushi wordt alleen gewerkt met verse ingrediënten. De sushi die jij op je bordje krijgt is kort van tevoren bereid en dus supervers. Zo weet je zeker dat er geen vitamines en mineralen verloren zijn gegaan! Bestel een portie edamame-bonen, zeewiersalade of gegrilde groenten voor een extra vitamineboost.

Tip: eet niet tot je uit elkaar barst maar stop als je ongeveer tachtig procent vol zit. Een gezonde gewoonte waar Japanners bij zweren!

Gezonde ingrediënten

Foto | I Love Sushi

Sushi zit boordevol voedingstoffen waar je lichaam blij van wordt. Denk aan de gezonde vetten in de vis en de vitamines in veelgebruikte ingrediënten.

In zeewier zit bijvoorbeeld veel jodium, ijzer, calcium en vitamine B. Of wat dacht je van gember en wasabi die vaak bij sushimaaltijden gegeten worden. Wasabi werd vroeger gebruikt om zijn geneeskrachtige werking. Gember heeft bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking en zit vol vitamine C, B1, B2 en B6.

Teveel zout is niet goed voor je. Tip: gebruik minder zoute sojasaus en kies (bijvoorbeeld) voor wat extra pittige wasabi.

Gezonde snack bestellen

i-love-sushi-zwolle

De volgende keer als je op zoek bent naar een gezonde(re) snack, weet je dus wat je moet bestellen. Trek gekregen? I Love Sushi bezorgt nog steeds in Zwolle. Dus ook al kun je nu niet uit eten, je kunt wel thuis genieten van lekkere, verse sushi. Enjoy!

*Bronnen: I Love Sushi, Wikipedia en Voedingscentrum. 

Deze Zwolse toppers weten hoe je de beste sushi maakt: ‘Je hebt veel geduld nodig’

De sushi is niet aan te slepen in Zwolle! Snelheid, geduld en concentratie. Om al die hongerige buik...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door I Love Sushi. Meer over I Love Sushi ontdekken?

I Love Sushi sushi restaurants

Vandaag gesloten

Oude Vismarkt 8, Zwolle

Bekijk meer:sushi restaurants
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.