Agenda erbij! Deze foodfestivals komen dit jaar naar Zwolle (2019)

Door Hilke Vos 26 februari 2019

Foodfestivals, wij zijn er dól op. Gelukkig voor ons – en onze mede foodfestivalliefhebbers – zijn er ook in 2019 weer een heleboel eetfestivals in Zwolle. Pak je agenda er maar bij, want we hebben de food(truck)festivals die dit jaar in onze Hanzestad gehouden worden voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lentebierfestival

Gezellig op het terras met live muziek, hapjes en tientallen heerlijke lentebieren van de tap. Op en top genieten van het zonnige lenteweer!

Hoewatwaar: het Lentebierfestival vindt plaats op 7 april aan het Bethlehems Kerkplein 32b.

Lepeltje Lepeltje

lepeltje-lepeltje-2

We hebben ‘m natuurlijk allang omcirkeld in onze agenda, maar evengoed is het goed nieuws: foodfestival Lepeltje Lepeltje keert traditiegetrouw terug naar Zwolle. Wél op een andere locatie dit jaar, namelijk in Park de Wezenlanden.

Hoewatwaar: Het event vindt plaats tijdens het Pinksterweekend (van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni) en de toegang is zoals altijd gratis.

Ibiza Markt

ibiza-markt

In 2018 voor het eerst in Zwolle, dit jaar wegens succes herhaald. Op de Ibiza-markt kun je terecht voor (h)eerlijk eten en drinken, muziek, tal van gezellige en sfeervolle kraampjes en vooral een relaxte sfeer!

Hoewatwaar: zondag 16 juni in Park De Wezenlanden.

Kannen & Kruiken

kannen
Facebook | Kannen & Kruiken

Het foodtruckfestival Kannen & Kruiken vindt ook dit jaar weer plaats in Zwolle, hoe leuk! De beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters komen bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Hoewatwaar: het festival vindt plaats in het Ter Pelkwijkpark, van 5 t/m 7 juli 2019.

Wijnfestival Zwolle

wijnfestival-zwolle
Foto: Facebook Wijnfestival Zwolle

Oké, geen foodfestival, maar wijntjes drinken is ook leuk toch? Het Wijnfestival vindt plaats op zondag 2 juni op het Grote Kerkplein in Zwolle, inclusief lokale wijnspecialisten én wijnproducenten uit het buitenland. Vooral leuk: je kunt wijn proeven (hik!) of een masterclass volgen.

Hoewatwanneer: het wijnfestijn vindt plaats op zondag 2 juni op het Grote Kerkplein. De toegang voor het festival is gratis.

Zwolse Haringparty

haringparty

Toch ook wel een soort foodfestival: haring happen op het Grote Kerkplein tijdens de Zwolse Haringparty. Met muziek, tenten en de ambiance van een feestelijke veiling waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel.

Hoewatwaar: de Zwolse Haringparty vindt plaats op woensdag 19 juni 2019 op het Grote Kerkplein.

Kattegat Festival

kattegat-festival
Foto: Facebook Kattegat festival

In 2018 voor het eerst in Zwolle, dit jaar wegens succes herhaald. Het Kattegat Festival staat voor samen eten, zingen rond een kampvuur en gezelligheid. Tijdens het festival wil de community hun levensstijl met jou delen. Je kunt workshops volgen, optredens van verschillende artiesten bekijken en je buikje rond eten bij alle foodtrucks.

Hoewatwaar: Het Kattegat Festival vindt plaats op zaterdag 24 augustus bij de containerwoningen aan de Oostzeelaan in Zwolle.

kirsten-zwolle

‘Met het Kattegat festival willen we onze bruisende community op de kaart zetten’

Ooit verslavingszorg Tactus, inmiddels een gezellige community in een complex met containerwoningen....

Iets gemist?

Een foodfestival vergeten? Trek vooral aan onze mouw (niet letterlijk graag), vullen wij deze smakelijke lijst aan.

carnaval-zwolle

Carnaval 2019 in Zwolle: Dit is het programma

Wat er allemaal te doen is tijdens carnaval 2019 in Zwolle? Ontzettend veel! We hebben alle carnaval...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.