Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aftrap aspergeseizoen: hier proef je de lekkerste asperges

Door Hilke Vos 11 april 2017

Aspergefanaten opgelet! Traditiegetrouw is de opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag in april. Maar dit jaar mogen we gelukkig twee dagen eerder starten en kunnen we vanavond massaal aan de gezonde stengels. Of toch nog even wachten tot de veertiende, want dan is er een culinaire proeverij bij Tuinderij Ernie van der Kolk.

De eerste asperges zijn weer gestoken en liggen in alle soorten en maten in de boerderijwinkel. Kom dus snel langs om de eerste asperges te proeven. Dan kan in vier verschillende restaurants:

Restaurant De Zon
Herberg de Klomp
De Barones
Mooi Rivier

Hoewatwanneer: de culinaire proeverij vindt plaats op 14 april van 14.30 tot 16.30 uur. Een strippenkaart kost €8,- en daarmee kun je vier gerechtjes proeven.

Nog even dit…

Wist je dat asperges heel weinig calorieën bevatten? Fijn, ze zijn dus lekker én verantwoord. Per 100 gram bevatten ze 20 kcal en hooguit 0,2 gram vet. Het is meestal de traditionele bereidingswijze met roombotersaus, gekookte eieren en ham die maakt dat er een stuk meer calorieën en vet in jouw prakkie zitten.

adv.